usunąć przestarzałe przepisy z KN, wytłumaczyć rodzicom, o co tak naprawdę chodzi, żeby przejrzeli na oczy co jest sprawiedliwe społecznie i służy dzieciom, a co nie;
Czarnek to najlepszy minister od niepamietnych czasów!
Największą zaraza dla mojego Domu Polska to kaczynski I jego organizacja
Gdzie i kiedy odbyło się to spotkanie? Kogo obecnie wyklucza współczesna szkoła?
Dlaczego nie ma zdjęć z przybyłą tłumnie młodzieżą? Czyżby młodzież nie dopisała?
To nie Czarnek jest problemem, tylko system. Bez zmiany systemu, wymiana Czarnka na kogoś innego nic nie da. A system sam się nie zepsuł. Zaczęto go psuć wraz z przemianami ustrojowymi. Wprowadzono tylnymi drzwiami religię, zniszczono po drodze szkolnictwo zawodowe, systematycznie obniżano poziom nauczania, wprowadzono "choroby" nieznane w poprzednim ustroju (dysgrafia, dysortografia, dyskalkulia i inne bzdety, za to zlikwidowano dyscyplinę), przeprowadzono dwie wprowadzające wielki zamęt reformy (wprowadzenie, a następnie likwidację gimnazjów), pod pretekstem rzekomej "pandemii" zniszczono uczniom dwa lata edukacji poprzez zdalne "nauczanie"... Do tego swoje dołożył rozwój technologii - uczniowie zamiast z nosem w książkach siedzą całymi dniami z nosem w telefonie, a ostatnio nawet wykorzystują sztuczną inteligencję do odrabiania prac domowych. A za rogiem czai się "nauczanie zintegrowane", do którego może nas przymusić eurokołchoz, a które będzie przysłowiowym gwoździem do trumny edukacji.
Ja się cieszę, że udało mi się wyedukować w czasach, które były względnie normalne.
Serio, nikogo? Nawet uczniów, których możliwości intelektualne uniemożliwiają przyswojenie przewidzianej programem wiedzy?
Myślałem, że tzw. państwo opiekuńcze mamy od zakończenia wojny, a tu się okazuje, że dopiero muszą je zbudować. Chyba coś przegapiłem. :(
Czy pan Czar... jest czy nie ministrem to i tak nic nie zmienia bo Polska szkoła to patola
Kiedy gabinety lekarskie w szkołach obiecywane w czasie kampanii wyborczej przez rządzących?
A gdzie młodzież szkolna? Przecież mają ferie, no chyba że sympatycy Lewicy są. Zdjęć jednak póki co brak
W szkole najważniejsze są dwa przedmioty. Pierwszy to przysposobienie obronne. Drugi to Historia. Młodzież powinna wiedzieć jak się bronić i przed kim.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!