W szkole najważniejsze są dwa przedmioty. Pierwszy to przysposobienie obronne. Drugi to Historia. Młodzież powinna wiedzieć jak się bronić i przed kim.
A gdzie młodzież szkolna? Przecież mają ferie, no chyba że sympatycy Lewicy są. Zdjęć jednak póki co brak
Kiedy gabinety lekarskie w szkołach obiecywane w czasie kampanii wyborczej przez rządzących?
Czy pan Czar... jest czy nie ministrem to i tak nic nie zmienia bo Polska szkoła to patola
Dlaczego nie ma zdjęć z przybyłą tłumnie młodzieżą? Czyżby młodzież nie dopisała?
To nie Czarnek jest problemem, tylko system. Bez zmiany systemu, wymiana Czarnka na kogoś innego nic nie da. A system sam się nie zepsuł. Zaczęto go psuć wraz z przemianami ustrojowymi. Wprowadzono tylnymi drzwiami religię, zniszczono po drodze szkolnictwo zawodowe, systematycznie obniżano poziom nauczania, wprowadzono "choroby" nieznane w poprzednim ustroju (dysgrafia, dysortografia, dyskalkulia i inne bzdety, za to zlikwidowano dyscyplinę), przeprowadzono dwie wprowadzające wielki zamęt reformy (wprowadzenie, a następnie likwidację gimnazjów), pod pretekstem rzekomej "pandemii" zniszczono uczniom dwa lata edukacji poprzez zdalne "nauczanie"... Do tego swoje dołożył rozwój technologii - uczniowie zamiast z nosem w książkach siedzą całymi dniami z nosem w telefonie, a ostatnio nawet wykorzystują sztuczną inteligencję do odrabiania prac domowych. A za rogiem czai się "nauczanie zintegrowane", do którego może nas przymusić eurokołchoz, a które będzie przysłowiowym gwoździem do trumny edukacji.
Ja się cieszę, że udało mi się wyedukować w czasach, które były względnie normalne.
Serio, nikogo? Nawet uczniów, których możliwości intelektualne uniemożliwiają przyswojenie przewidzianej programem wiedzy?
Myślałem, że tzw. państwo opiekuńcze mamy od zakończenia wojny, a tu się okazuje, że dopiero muszą je zbudować. Chyba coś przegapiłem. :(
Gdzie i kiedy odbyło się to spotkanie? Kogo obecnie wyklucza współczesna szkoła?
Największą zaraza dla mojego Domu Polska to kaczynski I jego organizacja
usunąć przestarzałe przepisy z KN, wytłumaczyć rodzicom, o co tak naprawdę chodzi, żeby przejrzeli na oczy co jest sprawiedliwe społecznie i służy dzieciom, a co nie;
Czarnek to najlepszy minister od niepamietnych czasów!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!