metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Oleksy ~Oleksy (Gość)27.03.2016 14:12

Dobra szkoła chwali się kadrą i absolwentami, którzy dzięki niej coś osiągnęli, a nie papierkiem na ścianie!

61

Haha ~Haha (Gość)27.03.2016 13:01

I kolejna szkoła wpadła przez swoje niespełnione ambicje - certyfikat ten jest formą biznesową firmy z Wrocławia. Każdy może wystawić takowy dokument. Czy jest darmowy? Regulamin świadczenia usługi ma zapis: "Okres uczestnictwa w Programie wynosi 12 miesięcy od daty podpisania Umowy.
2. Szkoła ubiegająca się o uczestnictwo w Programie, a także Uczestnik może w każdym czasie zrezygnować z udziału w Programie. Uiszczone opłaty nie podlegają zwrotowi, a należne opłaty pozostają wymagalne."
Ale ile to naprawdę kosztuje gapowego można dowidzieć się po zgłoszeniu i po tym jak "doradca do spraw Programu niezwłocznie skontaktuje się z Państwem". Wnioski wyciągnijcie sami

52

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)27.03.2016 16:12

To teraz już wiem, że PAŃSTWOWE szkoły dzielą się na "wiarygodne" i pozostałe, czyli jak podpowiada logika, NIEWIARYGODNE.

Cytuję:
Program Wiarygodna Szkoła już po raz kolejny ma być drogowskazem dla rodziców i uczniów podczas wyboru szkoły.

Już widzę oczami wyobraźni jak rodzice sześcio- i siedmiolatków poszukują informacji o szkołach "wiarygodnych":
- Ej, zobacz Zbysiu, tu mamy wiarygodną szkołę!
- Baby w gminie Moszczenica?
- No tak Zbysiu...
- No ale kochanie, przecież to od nas jakieś 40 km...
- No i co z tego? Mamy dziecko posyłać do miejscowej szkoły bez certyfikatu?! Będzie dojeżdżać i kropka!
;)

21

z ukłonami ~z ukłonami (Gość)27.03.2016 18:52

Wiarygodna dyrektorka to i szkoła nie gorsza. Pańskie oko konia tuczy.

21

Krukiz ~Krukiz (Gość)27.03.2016 23:28

Mam nadzieję, że pieniądze, jeśli takowe były płacone na certyfikat, nie pochodzą z publicznych pieniędzy. Bo jeśli tak, to doskonały przykład niegospodarności!!! Kuratorium nie może zakazać bawienia się w takie papierki?

30

z pozdrowieniami dla kadry ~z pozdrowieniami dla kadry (Gość)28.03.2016 15:34

Nie oceniaj jeśli sam/sama nie byłeś uczniem tej szkoły ja chodziłam tu 8 lat i uważam,że pod względem nauki i podejścia nauczycieli do ucznia jego problemów jest na wysokim poziomie wśród innych szkół.Z mojej klasy mało kto nie ukończył wyższych szkół i ma pracę a i przyjaźnie ma całe życie

10

rodzic ~rodzic (Gość)29.03.2016 12:13

Świetna szkoła, świetna dyrektorka i reszta kadry, świetnie przygotowane dzieci do dalszej nauki! Tyle w temacie.

10

Mona Lisa ~Mona Lisa (Gość)29.03.2016 13:53

A bez tego certyfikatu byłoby jeszcze trochę pieniążków na książki do biblioteki i dzieci byłyby jeszcze mądrzejsze! Tyle w temacie.

01

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat