Tak. Czekam, kiedy UE zabroni mi oddychać.
U moich rodziców jest jeszcze coś takiego z piotrkowskiej huty ;)https://www.facebook.com/photo.php?fbid=610797085611274&set=pb.152261574798163.-2207520000.1403370415.&type=3&theater
Ty sobie tu nie pokpiwaj. ;) To tak nie działa. Nie chodzi o to, żeby zabronić oddychać, tylko żeby to opodatkować. "Walka ze zmianami klimatycznymi" to jedynie pretekst do wprowadzania podatków i ograniczeń.
Do opodatkowania oddychania to nawet UE w swej durnocie się chyba nie posunie; ze strachu. Gwoli wyjaśnienia, "oddechowy" dwutlenek węgla krąży w obiegu zamkniętym (- atmosfera - rośliny - zwierzęta/człowiek -). Ale do głosu coraz śmielej dochodzą opinie o nałożeniu specjalnych podatków na hodowle zwierząt (przede wszystkim bydła), bo "trują" atmosferę metanem. Efektem będzie droga wołowina i drogi nabiał. Metan jest uważany za gaz cieplarniany o "sile sprawczej" wielokrotnie większej niż dwutlenek węgla. Oczywiście przyroda sobie świetnie radzi z przerobem metanu, dlatego w atmosferze jest on gazem śladowym (mimo co najmniej kilkuset milionów lat ciągłej emisji z pierdyliona bagien i dup, jakie na tym świecie istniały i istnieją). O tym jednak żaden uniodebil ani inny zielony nie wspomni. Ludzie teraz coraz głupsi, to można im każdą głupotę wmówić i z forsy wycyckać.
Więc jeśli ktoś wystąpi z pomysłem podatku od oddychania, to będzie to poprzedzone wprowadzeniem podatku od pierdzenia. Najpierw u bydła. Jak przejdzie podatek od pierdzących krówek, to dalej pójdzie już z górki... ;)
A piotrkowska Hortensja była znana nie tylko w kraju, ale i za granicą. Dziś można sobie jedynie powspominać...
Tak. Przemycano za granice Polski hortensyjne wyroby...
A ja metan moich bydlątek zbieram do baloników. Przetworzę go na energię. Zapłacę podatki.
I co mi zrobicie?
Wiadomo kto rozlozyl piotrkowskie huty jak i wiele innych zakladow a dzisiaj sa lokalni biznesmeni co im sie oplaca.
Gdyby produkcja szkła była taka straszna, to w Niewiadowie nie byłoby takiej wielkiej fabryki.
Na końcu wystawy winna być prezentowana galeria zdjęć z obecnymi widokami terenu dawnej huty.
Hortensja, Kara. Telsin, Piotrkowianka, Sigmatex, Meble - to wszystko przeszłość. Na szczęście pozostały Feniks i Zamet Industry (dawna Pioma), sprywatyzowane SKLEJKI - kilka osób zachowało swoje miejsce pracy. Najważniejsze jednak to, że powstały nowe miejsca pracy - MAGAZYNY, MARKETY, FOCUS, EMERSON. Średnia wynagrodzenia brutto dla Piotrkowa to ok.2700zł brutto. Cieszmy się z tego co mamy.
rozwój murowany ,jaki ty jesteś przykry gdzie w Piotrkowie można brutto zarobić 2700zł ogarnij się ale nie wypisuj głupot Platformowa zakało,za dużo Tuska oglądasz i wierzysz w pierdoły.Boże patrzysz a nie grzmisz.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!