Zgadzam się z komentarzem. Sam mieszkam w nowym bloku TBS-u i niestety występują problemy z wilgocią i grzybem na ścianach. Prawdą jest, że argumentacja Pani prezes jest taka, iż jest to wina mieszkańców, bo nie grzeją i nie wietrzą swoich mieszkań. Pani Prezes uważa nas za ludzi mało inteligentnych, którzy dotąd mieszkali pod mostem i nagle przeprowadzili się do nowych mieszkań, z których nie potrafią korzystać. Szanowna Pani prezes czas skończyć z tymi kłamstwami. To zaczyna być już żenujące. Kiedy zacznie Pani bronić interesów mieszkańców? Chyba, że faktycznie nie nadaje się Pani do pełnienia takiej funkcji? Czas skończyć z wciskaniem ludziom ciemnoty!!! To z naszych pieniędzy płacona jest Pani pensja, więc proszę w końcu wziąć się za robotę! Może w końcu ktoś zainteresuje się tym co dzieje się w blokach TBS-u.
W obecnych czasach - cięzkich - ludzie wiele energii czasu poświęcają na to aby zarobić na mieszkanie - i pracy ( muszą spłacać po 1000 jak nie więcej kredytu na jego zakup do tego czynsz inne opłaty).
Pan przecież może poszukać lepiej płatnej pracy jak się zdecydował na tak liczną rodzine.
Po co decydować się na tyle dzieci w tak trudnej sytuacji ???
Nawet zwierzęta najpierw budują gniazda nory - potem decydują się na potomstwo.
Dlatego nie szukajmy tanich sensacji - i chyba Ci państwo powinni pomyśleć o mieszkaniu przed założeniem rodziny a nie po fakcie. Przykre że rodzice narażają dziecko na coś takiego i jeszcze to nagłaśnieją - powinnien się tym jakiś kurator sądowy zainteresować !!!!
Pozatym jak wynika z wywiadu to Ci Państwo mieli ogromny wpływ na stan tego mieszkania.
Dodam jeszcze - jak by ten Pan zarobił cięzką pracą na to mieszkanie i było by jego własnością to by robił wszystko aby go do takiego stanu nie doprowadzić !!!!
A co w sytuacji kiedy blok jest nowy a mieszkania są wietrzone i ogrzewane? Dlaczego wychodzi wilgoć? Czy to też wina mieszkańców?
Tartu ma słuszność, w pełni podzielam jego zdanie na ten temat. A co do zawilgoconych mieszkań to zapewne błędy na etapie projektowania lub wykonania.
do Tartu: Proszę Pana/Pani ja wraz z małżonką ciężko pracuję na to żeby mieszkanie TBSowskie utrzymać, które to mieszkania podobno jest przeznaczone dla średnio zamożnych a ja muszę miesięcznie zapłacić prawie 700 zł czynszu a o kredycie nie wspomnę i mieszkanie nigdy nie będzie moje więc mam prawo wymagać od pani prezes TBS żeby zajęła się takim sprawami jak grzyb czy wilgoć bo to jest jej psi obowiązek a jak nie daje rady to niech zmieni pracę i takie samo prawo do interwencji ma ten pan, który mieszka w mieszkaniu TBS a co ma żyć w takich warunkach on nie prosi o zmianę mieszkania tylko o to żeby TBS zlikwidował mu grzyba, który przypominam, że w każdej postaci jest nie zdrowy dla życia człowieka. Radzę się zastanowić zanim się coś napisze a nie sadzić durne komentarze.
Zgadzam się, że pewnie błąd leży w projektowaniu i wykonaniu. Tylko dlaczego nie może zrozumieć tego Pani Prezes? No chyba, że ma jakiś interes w tym, aby chronić wykonawce. Blok ma przecież gwarancję, więc tym bardziej nie rozumiem zachowania Pani Prezes.
No "Pani Prezes" nie jest chyba wyrocznią w tych sprawach, od tego są NIEZALEŻNI biegli, którzy pewnie potrafią wskazać przyczynę, a jeśli to projektant, albo wykonawca to może droga sądowa, ale w polskich warunkach to oznacza kilka lat męki, kosztów itd.
Szczepan słusznie prawisz ale dla twojej wiadomości pani prezes Sapińska uważa się właśnie za wyrocznie a wtórują jej pracownicy TBS, mam wrażenie,że pani prezes zastraszyła swoich pracowników ale to jest tylko moje wrażenie a może nie??
Musza postarac sie jeszcze o 4 dzieci i zaprosic dziennikarzy.Wtedy beda mieli 10 osob w jednym pokoju i natychmiast za darmo dostana mieszkanie.Inni frajerzy niech ciezko pracuja na swoje mieszkanie
Każdy ma prawo do lokalu z zasobów gminy !!!!!tylko nie każdy ma pojęcie że ludzie mogą miec naprawde mały dochód aby nabyc inna drogą lokal mieszalny więc zanim obrazisz kogos to się troszke zastanów !!! ja również trzymałam lokal z zasobów TBS płace za 48m 38o zl ! więc o czym piszesz człowieku !
I jeszcze jedno dawniej ludzie mieli m zakładowe i z UM wciągając się na liste bo żadko kto mógł sobie pozwolic na własnościowe a potem mogli za grosze wykupic ! a teraz jeśli kogoś nie stac na luksus własnego M może starac się o mieszkanie z zasobów gminy !!!! TY przecież za to nie płacisz
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!