metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Piotrmann ~Piotrmann (Gość)22.04.2014 11:22

ALGOS i PEUK to porządne Firmy- dobrze , że trafili z ceną :-)

32

fest festranga22.04.2014 11:33

a gdzie jest arbud?

30

PajCzi ~PajCzi (Gość)22.04.2014 12:07

Tak PEUK tak "trafiał" z ceną, że przez cale lata nikt inny nie mógł wykonać 100 metrów drogi w Piotrkowie :) Naprawdę sukces, tej wspaniałej firmy...

60

Aman Amanranga22.04.2014 12:28

To koło Piotra i Pawła. Już teraz ciężki sprzęt narobił trochę bałaganu a co dopiero będzie jak zaczną budować.

40

dudek ~dudek (Gość)22.04.2014 12:39

A ja już wiem kto wygra ten przetarg: Konsorcjum: Przedsiębiorstwo Budowlane „ALGOS” oraz Przedsiębiorstwo Robót Drogowych „PEUK” S.A. – 7 mln 398 tys. 905,39 zł
Przedsiębiorstwo wyspecjalizowane w remontach dróg będzie budowało bloki mieszkalne. Ja chyba śnię. Na pewno jak urząd miasta ogłosi przetarg na przeprowadzenie dzieci przez jezdnie i koszenie trawy w pasach drogowych zapewne zgłosi się PEUK. Panie prezydencie nie patrzcie na niską cenę tylko na doświadczenie w budowaniu budynków mieszkalnych. Nie chciałbym żeby stało się tak jak z halą balonową.

40

malanowski ~malanowski (Gość)22.04.2014 12:45

Na fot. nr 1 to jest budowa 2-ch apartamentowców ale nie z TBS. Przecież to nielogiczne, aby budowa była rozpoczęta skoro jeszcze trwa przetarg.

30

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)22.04.2014 12:58

Zauważyliście, że te wszystkie nowe budynki mają po trzy piętra? Podobno ma wejść jakiś przepis, że w każdym budynku o co najmniej czterech piętrach muszą być windy. Prawda to? Słyszał ktoś coś o tym?

40

bad g ~bad g (Gość)22.04.2014 13:27

PEUK to był tam pewnie tylko dopisany bo ALGOS samodzielnie nie mógłby złożyć odpowiednich gwarancji bankowych pod wykonanie wymaganych w "SIWZ". Wszystko raczej będzie się odbywało "siłami roboczymi" ALGOS, PEUK np. może wykopać fundamenty swoim sprzętem. Zanim zaczniecie siać popelinę, warto byłoby poznać podstawy Prawa Zamówień Publicznych.

51

gość1 ~gość1 (Gość)22.04.2014 13:33

Bundy! Taki przepis już obowiązuje od wielu lat i dlatego od dawna nowe bloki mają trzy piętra.

40

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)22.04.2014 14:06

"gosc1" napisał(a):
Taki przepis już obowiązuje od wielu lat i dlatego od dawna nowe bloki mają trzy piętra.

A to dzięki za info, bo się zastanawiałem, czemu ostatnio tylko niskie budynki się buduje...

30

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat