No cóż Mateusz ewangelista może chcieć ,ale na razie w połowie lipca jest tak jak było...czyli niepewność ,niepewność i brak pomysłu co dalej robić. O tym świadczy wypowiedź ministra cyt. "Wydaje się jednak, że w skali całego kraju..." a więc w y d a j e się
Epidemia epidemią, a niech się wreszcie sanepidy zajmą tym, co się dzieje w sklepach. Panie sprzedawczynie w tych samych (często podartych i brudnych od całodziennej pracy) rękawiczkach podają produkty i wydają pieniądze. A już najgorsze jest, gdy taka pani sprzedawczyni w ogóle nie ma rękawiczek, myje ścierą wszystkie powierzchnie, po czym wyciera tą samą ścierą noże, a następnie wyjmuje tymi rękoma kiełbasę z lodówki do zważenia. Czy wy ludzie tego nie widzicie. Większość z nich maseczek nie nosi, bo po co... Na wchodzących bez masek ludzi też zupełnie nie zwracają uwagi.. Butelki na płyny puste, lub brudne. Z tego co widziałem, najlepiej radzą sobie sklep spożywczy przy Merkurym, OBI. Najgorzej jest w sklepach "społemowskich" i tych małych prywatnych. W jednym ze sklepów Społem pani sprzedawczyni próbowała utrzymać resztki rękawiczki, aby wrzucić produkty do woreczka. To było obrzydliwe. Ale my się godzimy na takie traktowanie. Panie rąk nie myją nawet po toalecie. Gdzie jest sanepid piotrkowski? Co się z nim stało? Jak się na to wszystko patrzy, to się zastanawiam, jak to możliwe, że jeszcze nie ma globalnego duru brzusznego lub żółtaczki. Proszę popatrzeć na sklepy, na brud wokoło, na te obleśne ręce pań, pazury kolorowe, a za nimi brud tygodniowy. I jeszcze jak nigdy nic uśmiechają się zalotnie do mnie. Możecie mnie napadać, i tak to nie zmieni tego co tu napisałem, bo jest to wynik codziennych, wielokrotnych obserwacji. Jak się wkurzę, to napiszę, które to sklepy, bo wiele z nich zlokalizowanych jest w miejscu niedaleko zamieszkania naszych prominentów. Ale oni chyba sami zakupów nie robią.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!