Zbierzcie dla mnie 10 milionów a ja połowę dam na chorych. A jak będziecie dopytywać o wydatki mojej fundacji to was pozwę, a prawników mam niezłych.Taki to interes.
Najprościej jest manipulować życzliwymi dzieciakami i młodzieżą z polskimi charakterami.
11 tyś zł to śmieszna kaska dla gminy !! Nie takie pieniądze są przepłacane czy marnotrawione w gminach, miastach. To może prościej byłoby aby samorządy, miasta, TV i inne zrobiły odpis na zakup sprzętu do szpitali bez tych wszystkich kosztów i tego schow to może i więcej trafiłoby na właściwy cel. Zapewne kościół w Sulejowie jeden czy drugi dostaje na jakiś cel w roku więcej od gminy ? Warto też zwrócić uwagę ile miliardów wypływało z polskiego budżetu czy np. z budżetu Warszawy (kamienice ) ? Na uzdrowienie służby zdrowia potrzeba miliardów, a nie paru milionów, z których po drodze jeszcze jakaś grupa ludzi żyje. W Polsce mamy około 2500 gmin. Gdyby każda dała po 10 000 zł to daje 25 milionów. Dochodzą jeszcze bogate miasta. Proste czy nie ? Te 10 tyś zł można też zestawić z 2, 5 mln długiem MZK to chyba robi wrażenie ? Czasami gminy za gó....y certyfikat wiszący na ścianie płacą 10 000 zł rocznie, a mogłyby te pieniądze iść na zbożny cel. Jednym słowem myślmy racjonalnie i trzeźwo.
Gmina wraz z całą administracją włączyła się do zbiórki czy tylko na terenie gminy będzie prowadzona zbiórka kasy ? Jak to jest ?
W następną niedzielę chyba znowu walnę całego zeta do puchy i poczuję się jak wielki filantrop i zbawca świata. Znowu będę z siebie dumny.
Przestańcie analizować, rozkładać na czynniki pierwsze. Może skupcie się na celu. Mojej obecnie 17-letnia córce już na starcie życia dane było (dzięki Orkiestrze) skorzystać z całego stanowiska na OION-ie w ICZMP w Łodzi.
Wolę dać 10 pln na orkiestrę Owsiaka niż 1 grosz plebanowi lub caritasowi.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!