Wina leży troszke po stronie telekomunikacji, że nie wyjaśni jasno klientowi o co chodzi.. sam wiem najlepiej, pracowałem w tepsie jako telemonter.. Jeżeli abonent korzysta z tzw PCM'ki na której jest od 2 do 11 innych abonentów to niema możliwości podłaczenia usługi szerokopasmowej. W Piotrkowie nawet jest jeszcze sporo miejsc gdzie istnieją PCM'ki i niema mozliwości przełączenia abonentów na ich własny tor miedziany poniewaz brakuje w sieci magistralnej badz rozdzielczej wolnych par dla takich abonentów, a pcmka na której działa przykładowo 11 abonentów wykorzystuje tylko jedna pare przewodów.. a czasem jest brak tych kolejnych 10 par zeby to zlikwidowac i kazdy abonent miał swoj kabelek wprost do centrali.. Telekomunikacja owszem rozbudowywuje siec, jest to bardzo kosztowne i czasem niestety sie nie opłaca...
Ludzie tak się nauczyli że jak jest telefon to musi być i internet a przecież to zupełnie inny kaliber usługi. Obrazowo 126p można pojechać niemal po każdej drodze a dla bolidu F1 potrzebna jest równa jak stół droga bo inaczej zaraz po ruszeniu ulegnie uszkodzeniu.
każdy biadoli na TPSA jaki to nie jest monopolista , a przecież firm telekomunikacyjnych i innych providerów internetowych jest wielu. Niech pani Gajewska zgłosi się do innego operatora np. GSM i kupi komórę z netem, świat nie zaczyna się i nie kończy na TPSA. przecież tepsa nie ma obowiązku podłączać każdego do sieci i świadczyć usługi w każdym miejscu
sprzedajesz gościu tajemnicę zawodową nie wiem czy tak możesz???
Jaką znowu tajemnicę?
O tych PCM-ach, czyli cudownym, tanim i szybkim sposobie tepsy na zwielokrotnienie liczby linii telefonicznych głośno było kilkanaście lat temu. A że tepsa, zdzierając od abonentów niemałe pieniądze mało inwestowała w rozwoj sieci, to inksza para gumofilców.
a musiała inwestować?? i te slogany o zdzieraniu z abonentów - masz wolność wyboru kup sobie neta z gsm'a zobaczysz ile zapłacisz i jaki będziesz miał transfer, albo zgłoś się do netii lub dialogu oni to w ogóle nie budują sieci tylko korzystają z sieci niedobrej tpsa
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!