Ilu tu znafcóf zasad hydrologii, ilu tu znafcóf rzeki Pilicy oraz znafcóf rybek, żabek i innego stworzenia !!!
Kochani, byliście kiedykolwiek nad Pilicą w Sulejowie?
Widzieliście cofkę Pilicy?
Zapewniam, że raki są, tyle tylko, że nie siedzą pod każdym krzaczkiem, który nawiedzi jakiś znudzony turysta.
Kochani, stadiony - skomplikowane obiekty inżynieryjne - budują w rok, góra - dwa. To nie wygrzebią dołka o długości 6 km?
Niektórzy z was nie mają pojęcia o sprawie, a marudzą.I jest to zapewne jedyna rzecz, którą jako tako opanowali.
Co się zaś tyczy kasy - to trudno oczekiwać, że ta inwestycja będzie realizowana uczciwiej niż setki innych inwestycji publicznych w Polsce. Niestety.
Tak, czy inaczej, trzeba się cieszyć, że wreszcie coś z tym pilicznym mułem zrobią.
o ile "ekolodzy" ni będą płakać (i protestować)
bo tam mieszkają ptaszki i żabki ...
Te pieniądze powinni przeznaczyć na rozbiórkę tamy bo to przez nią Pilica się zamula i obniżyła naturalny poziom wody.
jakiś czas temu pisali o tym w Dzienniku Łódzkim i ujęli to tak: "Prace na sześciokilometrowym odcinku Pilicy do Zalewu Sulejowskiego rozpoczną się w przyszłym roku i potrwają 3 lata"
Powie mi ktoś co można robić przez 3 lata na takim krótkim odcinku rzeki??
Zbić kase :)))
na odcinku 6km licząc od początku rozlewisk przed samym zalewem i w strone mostu będzie pogłębiane , Sprawa nie jest taka łątwa bo z tego co wiem trzeba będzie zniszczyc wszystkie wysepki na rzece przy których zbiera się muł piach itp .
Ludzie, cieszmy się z tego, że w końcu wzięli się za tą rzekę - mnie osobiście nie widzi się znów biegac dziesiątki godzin z workami na plecach. Kto ma na tym zbic kasę i tak ją zbije, ważne że coś z naszą Pilicą zrobią - coś w dobrą stronę !!!
Pozdrawiam
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!