Brawo. Spektakularny sukces ! Rozszerzona informatyka. Pięknie - tylko że nic tu nie jest prawdą. Rozszerzona informatyka zaczyna się wtedy gdy startujemy w Olimpiadzie Informatycznej. Ponadto takie ośrodki jak Kalisz czy Bydgoszcz nic, ale to nic nie znaczą na mapie Polskiej informatyki .
Jednakże panu Łukaszowi gratuluję, bo pisanie w tak starym już zazwyczaj nie używanym języku jak Object Pascal (Delphi) jest trudne i bardzo męczące. Radzę przenieść się na coś bardziej współczesnego, a ponadto spróbować zabawić się z prawdziwą Informatyką .
e tam ~ppppp też próbował ale nie dostał sie do finału i szlag go trafia
Pewnie że infa w LO to nie to co na studiach. Ale żeby zdać mature z infy troche trzeba jednak wiedziec. A tutaj walczą uczniowie szkoł średnich więc o co chodzi?
Ja tam gratuluje bo taki program to sporo roboty
ppppp finału OIa nie widział jak chyba nikt z Piotrkowa od dobrych kilku lat. Ale chyba się nie zrozumieliśmy, bo Olimpiada Informatyczna jest właśnie przeznaczona dla licealistów . Chciałem tylko mocno i wyraźnie zwrócić uwagę na problem jaki jest w Piotrkowie. Żadna szkoła średnia w naszym mieście nie oferuje rozszerzonej informatyki i to jest duży problem . Nasi nauczyciele informatyki, albo nie chcą marnować swojego czasu na pokazanie uczniom, ze można pobawić się w coś ciekawszego, albo się boją , że po chwili uczniowie ich przegonią - ale przecież właśnie o to chodzi.
To, że chłopaki piszą programy na takie konkursiki to spoko. Ale chyba nikt z was nie wątpi, że drzemie w nich nieco większy potencjał? Czy tylko ja wierzę w tych chłopaków?
Ja też myślę, że ~ppppp ch... strzela, bo finału nie zobaczył i się złości.
Gratuluję zwycięzcom konkursów, myślę, że na poziomie szkoły średniej to jest ogromne wyróżnienie.
A Łukasza znam bardzo dobrze, jako osobę nie tylko ogromnie inteligentną i zdolną, ale również szalenie prawą i uczciwą.
I jestem pewien, że to dopiero początek jego sukcesów.
Oczywiste jest, że rozszerzona informatyka, nie oznacza tutaj poziomu studiów. Rozszerzona jest w stosunku do programu standardowego dla liceum i dobrze że nie jest to kosmos, bo wbrew pozorom nie każdy kto idzie do klasy mat-inf zostanie później informatykiem lub choćby inżynierem. Wiem natomiast, że od lat informatyka w III LO stoi na wysokim poziomie, a każdy talent znajdzie tam możliwość rozwijania się i przede wszystkim wsparcie ze strony kadry.
Co z tego, że w III LO mają nagradzanych informatyków jak nie mają aktualnej strony szkoły. Zresztą dotyczy to wszystkich szkół w Piotrkowie i nie tylko. Zapał jest na jedną / dwie akcyjki, a na systematyczną pracę nie ma już czasu i chęci.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!