Jeszcze raz serdecznie dziękuję Panu Dziekanowi i pozostałym organizatorom za zaproszenie mnie na tę debatę. Dziękuję też młodzieży akademickiej i mieszkańcom Piotrkowa, że cierpliwie słuchali.
25 października proszę o Wasz głos - ostatnia pozycja na liście Zjednoczonej Lewicy.
Zaimponował mi - staremu lewicowcowi (jeśli chodzi o idęę, nie zaś o przynależność organizacyjną) - kandydat PiS Krzysztof Maciejewski, który w swojej wyborczej gazetce zaprezentował się jako człowiek zrównoważony, szanujący ludzi i - co najważniejsze - jako człowiek otwarty i myślący. Naprawdę zaimponował mi sposób w jaki K.Maciejewski skrytykował oszołomstwo Antoniego Maciarewicza. Majstersztyk - oczywiście dla ludzi myślących! Prawdę mówiąc, mógłbym się podpisać pod większością stwierdzeń K.Maciejewskiego. Na dodatek jeszcze poczucie humoru i dystans do całej tej polityki i napuszonych buraków myślących, że są nie tylko zbawcami narodu, ale i pępkiem świata! Brawo!!! Gdyby K.Maciejewski był kandydatem niezależnym z pewnością już dziś mógłby być pewny mojego głosu.
Jakże beznadziejnie na tle K.Maciejewskiego wypadł w swojej gazetce inny kandydat PiS - R.Telus!!!!! Bredząc o Duchu Świętym i tym podobnych Siłach Wyższych Telus udowodnił, że ma kwalifikacje co najwyzej na ministranta, albo - niech stracę na kościelego wycierającego kurze w kościelnej kruchcie. Żenada.
Co się tyczy niby mojej tzw. lewicy, to panie, panowie: przestańcie pier..... o pedałach i lesbach chcących sobie uciąć fiuta i cycki przyprawić, zajmijcie się sprawami naprawdę poważnymi. Może wtedy ludzie będą was szanować.
Totalna porażka, na sali pustki, także intelektualne. Ta pseudouczelnia z tym "ekspertem" od politologi Adamczykiem nie potrafi zadbać choćby o frekwencje na sali. A sami kandydaci... patrząc na opalona lalke Włodarczyka zastanawiam sie skąd on sie urwał, z tęczowej parady pewnie. Czy on w ogóle potrafi mowić ?
Krzysztof Maciejewski z listy Pis to rzeczywiście jedyny merytoryczny kandydat. Facet mówi konkretnie i wie o czym, reszta biorących udział to kpina
Bardzo podobało mi się zorganizowanie tego spotkania. Świetny pomysł bo można wreszcie było skontrastować propozycje komitetów w skali lokalnej.
Moim zdaniem najlepszy dla polityki lokalnej jest program Zjednoczonej Lewicy. Ich program zawiera ważne propozycje ekonomiczne jak podniesienie płacy minimalnej, zniesienie umów zleceń (śmieciówek) i podwyższenie kwoty wolnej od podatku. Te propozycje pomogą wszystkim ludziom, niezależnie gdzie mieszkają i w czym pracują. Piotrkowianom może żyć się w końcu trochę lepiej.
Po drugie mamy problem z mieszkaniami, bo nasze bloki to sypiąca się wielka płyta. Potrzebne jest nam nowe budownictwo czynszowe, a nie deweloperstwo. Program odrodzenia budownictwa komunalnego proponuje właśnie Zjednoczona Lewica.
Ważne jest dbanie o zdrowie bo mamy starzejące się społeczeństwo. Na przykładzie Naszego miasta widzimy, że służba zdrowia też jest w opłakanym stanie. To też trzeba zmienić,a PO, PiS i cała reszta oprócz Lewicy nie ma pomysłu jak się za to zabrać. Nonsensem jest całkowita prywatyzacja szpitali i przychodni bo ludzie zaczną umierać na ulicach.
Ważna jest bezpłatna i dobra edukacja. Trzeba nam lepszego kształcenia zawodowego. Poza tym ważny jest dostęp do kultury o którym często mówi Barbara Nowacka.
W Piotrkowie mamy duże bezrobocie. Trzeba aktywizacji osób bezrobotnych i niepełnosprawnych tworząc odpowiednie instytucje pomagające ludziom znaleźć pracę. O tym także mówi program lewicy.
Nie mam wątpliwości co wybrać 25.10, nie wybiorę kolejnych lat stagnacji ani rządów radykałów. Wybieram głos rozsądku i dobry program rozwoju dla Polski - popieram Zjednoczoną Lewicę !
uważam że takie spotkania są jak najbardziej potrzebne bo można porównać programy wyborcze różnych komitetów i wybrać ten który najbardziej nam odpowiada choć dla mnie program zjednoczonej lewicy jest najlepszy dla togo że jest najbardziej realnym do wykonania i ja zagłosuje na kandydata z listy ZL.
Wiem że są ludzie którzy mówią że lewica chce walczyć z kościołem ale to jest nie prawda lewica chce tylko aby kościół nie był finansowany z budżetu państwa
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!