Zdjęcie numer 5 - mega!!! Nadaje się do folderów! Cała prawda o ówczesnych juwenaliach. 15 lat temu to były imprezy....
Studenci? Jacy studenci, ja na tych zdjęciach studentów nie widzę. Za to widzę Panów z magistratu i jakieś dzieci.
Do kukuzowca - nie masz racji. Mieszkam w Krakowie od wielu lat, tam też studiowałam, w juwenalia balowałam. Nic się nie zmieniło, co jak co ale tam juwenalia jak i pewnie w innych miastach, w których jest sporo uczelni widać na każdym kroku, że jest święto studentów. Pamiętam końcówkę lat 90-tych i początek 2000 (2001 rok matura i studia rozpoczęte) w Piotrkowie juwenalia były świetną niewymuszoną zabawą na deptaku, odbywały się koncerty na joju( pamiętam m. In. Lady Pank). Z resztą dawne WSP sciągało kandydatów na studia z całej Polski. A teraz... już nie chodzi o niż demograficzny. Miasto jest mało atrakcyjne dla młodych. I mamy korowód studentów a wśród nich grupa dzieciaków czy nie obrażają starszych - grupę emerytów. A Prezydent swoją mową ciała zniechęca.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!