Kilka lat temu zaczynałem w tej jednostce jako zwykły strzelec. Obecnie jestem żołnierzem zawodowym. Wiedza oraz doświadczenie, a także właściwe zachowanie jakie nabyłem w strzelcu pomogło mi zarówno podczas pobytu na kompani szkolnej jak i zarówno podczas służby zawodowej. Osoby, które nigdy nie były i nie wiedzą co to znaczy być strzelcem nie powinny się tak negatyw ie wypowiadać. Poza tym przypominam, że w czasiw II wojny światowej oddziały Armii Krajowej, które nie były duże skutecznie potrafiły radzić sobie z takimi zadaniami. Strzelec ma uczyć, bawić, wychowywać w duchu patriotyzmu, pomagać spełniać swoje pasje, ale też jest to hobby oraz odciaganie młodzieży od uciekania w używki czy komputera.
Weteran jak wiesz więcej wstąp i naucz dzieciaki podziel się wiedzą. A jak nie to styl dziub.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!