Dobrze by było, by pojeździli panowie strażnicy po ścieżkach rowerowych. Kierowcy rzadko przepuszczają rowerzystów, piesi chodzą nieprawidłowo, a z kolei np. Karolinowską (mimo iż jest tam ścieżka)rowerzyści jeżdżą ulicą.
hehehe nawet gdyby chcieli mnie o coś zatrzymać to nie dali rady by mnie dogonić chyba że umieją utrzymać tempo 35 km/h przez conajmniej 5 km a tyle wynosi długość naszego miasta
bo ta scieżka na karolinowskiej to jakaś porażka przez "RZ". wogóle jak można robić scieżki rowerowe z kostki? czy te scieżki są dla osob 60+ (retoryczne).
Ruch drogowy - przejazd dla rowerów.
W tym przypadku jak na zdjęciu, miejsce to zostało prawidłowo wyznaczone znakami poziomymi przejście i przejazd, zgodnie z Rozporządzeniem w sprawie szczegółowych warunków technicznych dla znaków i sygnałów drogowych oraz urządzeń bezpieczeństwa ruchu drogowego i warunków ich umieszczania na drogach. Jeżeli jest sygnalizacja świetlna to nie jest wymagane pionowe oznakowanie. Znak poziomy "P-11" składa się z dwóch grubych przerywanych linii tak jak na zdjęciu. Pomiędzy nimi rowerzysta ma prawo się poruszać. Nie widzę znaku pionowego. D-6a Przejazd dla rowerzystów tj. Miejsce przeznaczone do przejeżdżania rowerem w poprzek drogi. Powierzchnia przejazdu dla rowerzystów może być oznaczona znakiem poziomym P-11. Kierujący pojazdem zbliżając się do miejsca oznaczonego tym znakiem jest obowiązany zmniejszyć prędkość. Zatrzymanie pojazdu na przejeździe dla rowerzystów oraz przed i poza tym przejazdem w odległości mniejszej niż 10 m jest zabronione.
Tylko dlatego, że na ścieżce (zwłaszcza w niedzielę) parkują samochody.
A ja dodam tyle, nikt w tym kraju nie zna wcale przepisów, a stosuje się do własnych. Tylko umiecie narzekać.
Jadę rowerem denerwuje się na auta na sciezce, a jak jadę autem to muszę źle zaparkowac jak nie ma gdzie.
A ja widzę, tylko jakiś dowcipniś go przekręcił: http://goo.gl/maps/X1NGg
Oby im tylko ktoś rowerów nie ukradł.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!