metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Zacznijmy od regulac ~Zacznijmy od regulac (Gość)30.10.2022 16:12

A ciekawe co z poszanowaniem praw pacjenta, na jakich zasadach prawnych będą przysłuchiwać się wywiadom medycznym itd. Ja będąc pacjentem na pewno nie rzyczyłbym sobie tego, a może nawet poszedłbym w roszczenia. A kyo poniesie odpowiedzialność prawną za to co zrobi strażak w karetce (nawet najprostszą czynność przy pacjencie, nawet zwykłe doktnięcie), a ciekawe czy są przebadani żeby móc przebywać z pacjentami. No i na koniec co będzie jeśli taki strażak powie że czymś się zaraził w trakcie wolontariatu (może się zakłóć, czy zetknąć z płynami i wydzielinami fizjologicznymi) alvo nie daj Boże będzie uczestnikiem wypadku w karetce? Nie jestem przeciw, ale najpierw uregulowania prawne, a dopiero porem czyny, nigdy odwrotnie.

20

Ratol ~Ratol (Gość)31.10.2022 20:54

Może niech się jeszcze zajmą hodowlą jedwabników

01

berkovic ~berkovic (Gość)13.11.2022 09:15

gorzkowice to stan umysłu, tam w strazy nie ma ochotnikow a sa pracownicy na etacie w gminie, tez mi "OSP"

10

goœć_gość ~goœć_gość (Gość)31.10.2022 06:22

To myślisz że studenci , praktykanci , szkolący wolontariusze na karetkach, panie salowe w szpitalu czy na SOR nie mają badań i umów ??? Też są osobami fizycznymi i w trakcie nauki pracy lub wolontariatu. Umowa która ich obowiązuje zapewne zawiera wszystkie te zagadnienia które zaniepokoiły Cię. Dane osobowe są wszędzie . Pacjent zawsze ma prawo odmowy udzielenia mu pomocy bez względu na to czy ty będziesz lekarzem , pielęgniarką , ratownikiem , policjantem , kpp, supermenem czy księdzem.

21

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat