metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
jukolover ~jukolover (Gość)09.07.2015 12:14

świetna zmiana: nie mam już JUKO. mogę dopłacać ale nie mam już JUKO.

20

RVN_10 ~RVN_10 (Gość)09.07.2015 11:49

W sektorze III od 1 lipca śmieci ma odbierać Juko. Wczoraj minął termin odbioru odpadów segregowanych na osiedlu Szczekanica - worki stoją do tej pory. Dzwoniłem do tej pseudo firmy i do UM - nikt nic nie wie. Jak bym chodnika w zimę nie odśnieżył to zaraz strażaki miejskie z kwitem pod domem by stali, a na z nimi nikt nic nie zrobi. PARANOJA !!!!
Jak dzisiaj nie zabiorą tych worów to sam osobiście je wywalę pod odpowiedni adres.
Do tej pory odpady z "trójki" odbierał Remondis i takich problemów nie było.
Juko to totalna porażka, już wcześniej miałem z nimi problemy - wiecznie nic im sie nie zgadzało.

90

xx ~xx (Gość)09.07.2015 08:45

A kto zezwolił na wycięcie kolejnych kilku drzew na Kostromskiej przy tym niby rondzie? Czy Piotrków ma wyglądać jak Łódź. Betonowa pustynia? Gdzie poszły pieniądze za ścięcie tych drzew. A może znowu nikt za to nie zapłacił tak jak za ścięcie drzew koło Getin banku.

102

xxxxxxyyyyygggg ~xxxxxxyyyyygggg (Gość)09.07.2015 11:25

szkoda ze szanowna redakcja poczynan JUKO nie opisze ale jakby mogla sie narazic wlascicelowi firmy a zarazem dobremu znajomemu pana prezydenta

51

LUQ LUQranga09.07.2015 11:07

Ale to tylko zdjęcia z Kobyłeckiego i wieżowca po drugiej stronie tego bloku co jest na Kobyłeckiego a tak jest w całym mieście.Proponuję Straży Miejskiej niech przejedzie się po mieście i wystawia firmą odpowiedzialnym za wywożenie śmieci mandaty. Niech się na coś przydają.

100

przyszły prezydent ~przyszły prezydent (Gość)09.07.2015 11:11

Będziemy wszystkie śmieci wywozić na Łódzką, na przeciwko kościoła Miłosierdzia Bożego, na pewną posesję ;)

81

yato ~yato (Gość)09.07.2015 10:08

W zamian mamy wielki BURDEL...
W sektorze 1, rejon 6 odpady selktywne będą odbierać raz w miesiącu - jeden harmonogram,
a drugi harmonogram rejon 2 (te same ulice) podaje że dwa razy w tygodniu, czyli będą jeździć prawie codziennie.
A to wszystko pisał Urząd Miasta, więc widać KTO i JAK pracuje w tym Urzędzie.

60

emeryt ~emeryt (Gość)09.07.2015 09:57

w Bełchatowie tylko 7 zł od osoby, w Piotrkowie p.Chojniak ze świtą robi co chce

130

rozprzak ~rozprzak (Gość)09.07.2015 09:50

Przestańcie ludzie pisać głupoty o tej Rozprzy. W Rozprzy odbierają jeden kosz na miesiąc (więc przez resztę czasu, zwłaszcza w porze letniej, wszystko stoi i się kisi), jak masz więcej to twój problem (w innych miejscowościach dobierają np. po 2 kosze w miesiącu)...a segregacji tak na dobra sprawę nie ma, bo w każdej miejscowości stoi po kilka (w mojej wiosce w 2 miejscach) pojemników i tam należy sobie zanieść plastik i szkło (tyle zbierają). Niektórzy muszą to wszystko nieść nawet po kilkaset metrów. Ja mam blisko więc noszę, inni zapewne wrzucają wszystko do jednego. W Rozprzy de facto opłata jest więc wyższa niż w Piotrkowie, bo tam za 6,50 odbiorą od ciebie jeden kosz na miesiąc i cześć. W Piotrkowie za 9 zeta odbierają bodajże 2 razy w miesiącu kosz i posegregowane śmieci w workach. Kto płaci więcej ??
Gdybyś jeden z drugim płacił tyle co w Rozprzy i odbierali tak jak w Rozprzy to pewnie byś się zaraz popłakał, jaki syf na mieście itd.

53

Zanzi ~Zanzi (Gość)09.07.2015 09:21

Przed zmianami: Remondis - zawsze na czas, szybko, zgodnie z planem, mili panowie itp. Po zmianach: Juko, firma robiąca łaskę, a nie usługę - oczywiście śmieci musiały przed domem odstać swoje, panowie maruderzy (cymbały i buraki) łaskawie podjechali, z podwórkową łaciną na gębie, no bo worki muszą dźwigać (sobie pracę niech zmienią patałachy). I to był ich pierwszy raz po nowemu, a co to będzie dalej, aż strach pomyśleć. Ale grunt, że my, mieszkańcy, swoje zapłacimy ;)

160

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat