Na stronie: http://www.piotrkow.pl/gospodarka/dla-inwestorow/gospodarka_miasto_potencjal
na dole można pobrać folder "Folder gospodarczy Piotrkowa Trybunalskiego" jest w nim "teren inwestycyjny pod zabudowę produkcyjną - teren w przygotowaniu" uwaga całe 25ha.
Może by redakcja zapytała się kiedy zniknie dodatek w "w przygotowaniu" i kiedy miasto zaistnieje na stronach czy to ŁSSE czy to PAIZ z realną ofertą dla poważnych inwestorów? Bo na przykładzie Radomska widać, że tacy są.
Ale o co chodzi? Przeciez wladze Piotrkowa tez staraja sie sciagnac kolejnych duzych inwestorow oferujac pofragmentowane dzialki, nowe koscioly i najwyzsze podatki w regionie. Trzeba chyba byc glupim zeby z tak wspanialej oferty nie skorzystac...
A ja jestem ciekaw czy do Chojniaka,ktoś zadzwoni?-w co wątpię,chyba że z kurii!!!!
Dobre :D:D i powie klęcz mój poddany :D
nie wystarczy jak izraelska firma PKS przejela,jeszcze troche i bedzie jak przed wojna ,zostana nam ulice tylko.........
Zgadzam się z Tobą w 100%. Władze Miasta nie potrafią przygotować odpowiednio dużej działki, nie potrafią przygotować prawdziwych terenów inwestycyjnych. Do tej pory terenami inwestycyjnymi Miasta były tereny po byłej hucie hortensja i kara, czyli małe działki, źle ulokowane z istniejącą zabudową.
Inwestor chce czegoś innego, tylko duże działki 50-100ha, blisko drogi ekspresowej lub autostrady (z dobrym dojazdem, a nie poprzez Topolową lub Rolniczą) dadzą Miastu nowego Inwestora. Okolice Piomy, węzła Bełchatowskiego i Łódzkiego są idealnymi terenami pod taką Inwestycje.
Do tej pory Miasto nic nie zrobiło żeby ściągnąć nowego Inwestora, trzeba zmienić to w wyborach, wybrać takiego Prezydenta który zmieni Piotrków i na wzór Radomska zaczną powstawać nowe Inwestycje, a nie tylko podnoszenie podatków.
Racja. Chojniak i jego "fahofcy" nic nie potrafią - przykładowo przez 6 lat jego prezydentury zbudowano ok. 300 metrów obwodnicy, w dodatku nie na całym odcinku dwujezdniowej, podczas gdy za poprzedniego prezydenta 1 km zachodniej obwodnicy i ok. 3,5 km wschodniej - przy jeziorze Bugaj.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!