Ciekawe czy barierkę prz upuście pospawali bo chyba złomiarze mają na nią ochotę
Wczoraj byłem sie przejsc z pieskiem koło bugaja od strony jeziornej,pełno śmieci opony,puszki,butelki,to jakie sprzątanie jeziora
Ja też! mogę sobie śmiecić a ktoś inny po mnie w ramach akcji posprząta
Ludzie śmieszą mnie takie imprezy i takie zawody ! Jakie rekordowe ryby złapano podczas tych zawodów he he 14 - 15 centymetrowe płotki czy może 10 centymetrowe wzdrążki albo niewiele większe leszczyki. Gdzie jest ta wymiarowa ryba np. na zbiorniku Słoneczko ? Czyżby została zniszczona podczas nie tak dawnej przyduchy do której doprowadzili nieudacznicy z związku i koła 12. Nie tak dawno pewien Pan wypowiadał się w lokalnym radiu na ten temat i powiem szczerze uśmiałem się co nie miara. Niby to brak przepływu wody ( dziwne bo są dwa jazy, wystarczy tylko podnieść poziom wody przed zimą ) niby to zalegająca gruba warstwa śniegu ( czemy przeręble wycięto dopiero po interwencji wędkarzy - swoją drogą jak już było za późno ) Ponad 600 kg dorodnej ryby poszło w ..... za nasze składkowe pieniądze . Niewiele później zbiornik oddano pod miasto - dziwny przypadek. A jak już udamy się do siedziby K-12 to panowie w najlepsze tną w karty - przecież pracują społecznie ;). Podsumowując brak racjonalnej gospodarki zasobami wodnymi, brak zarybień ( ostatnio chyba pstrągiem z 2 albo 3 lata temu, który na marginesie jest drapieżnikiem a wyłapany został może w 3 tygodnie ) , dewastacja i zarastanie dwóch wspaniałych zbiorników. Brud , smród i ubóstwo.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!