metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Zanzi ~Zanzi (Gość)15.10.2013 13:24

Cytuję:
Grozi im kara do 12 lat pozbawieniawolnośći.

Powinno być "grozi im kara do 12 lat ciężkich robót w kamieniołomach"

00

bokser ~bokser (Gość)15.10.2013 13:53

Najlepiej na wapiennikach...

00

Luca ~Luca (Gość)15.10.2013 19:39

Cytuję:
Okazali się niemi 28- i 63-letni sulejowianie,

jak byli niemi, to jak mogli go zabawiać rozmową? kto mi to wytłumaczy? a głusi też byli, może jeszcze niewidomi???

00

luca to buras ~luca to buras (Gość)15.10.2013 20:30

"Luca" napisał(a):
jak byli niemi, to jak mogli go zabawiać rozmową? kto mi to wytłumaczy? a głusi też byli, może jeszcze niewidomi???

czego szydzisz z kogoś? ktoś się pomylił a ty buraku zaraz sobie podśmiechujki robisz,spójrz ośle na swoje wpisy,połowa forum ma beke z ciebie matole jeden.

00

Jamszoł ~Jamszoł (Gość)15.10.2013 20:32

"Luca" napisał(a):
kto mi to wytłumaczy?

Najpierw trzeba sobie zadać pytanie czy taki mózg jak ty to zrozumie.
Twoje komentarze są na poziomie małpy z zoo ,więc po co się trudzić.

00

rabunek ~rabunek (Gość)15.10.2013 21:08

Powinni ich oskarżyć nie o zwykła kradzież, rozbój i pobicie, a o usiłowanie morderstwa i wtedy będzie większe zagrożenie karne.

00

Luca ~Luca (Gość)15.10.2013 23:30

"Jamszol" napisał(a):
Najpierw trzeba sobie zadać pytanie czy taki mózg jak ty to zrozumie.
Twoje komentarze są na poziomie małpy z zoo ,więc po co się trudzić.

"luca-to-buras" napisał(a):
czego szydzisz z kogoś? ktoś się pomylił a ty buraku zaraz sobie podśmiechujki robisz,spójrz ośle na swoje wpisy,połowa forum ma beke z ciebie matole jeden.

hihihihi złość piękności szkodzi,nie nadymaj się tak bo pękniesz, żałosny autorze piszący z anonima

00

Zanzi ~Zanzi (Gość)16.10.2013 08:38

"Luca" napisał(a):
kto mi to wytłumaczy?

Ja Ci wytłumaczę, bo sam bidoku nie dasz rady dojść do jakiegokolwiek wniosku ;) Widzisz, nastąpiła w słowie "niemi" literówka, bo tak naprawdę to powinno być "nimi". Wtedy zdanie brzmi "okazali się nimi (czyli tymi rabusiami)28- i 63-letni sulejowianie".
Literówka - błąd powstały w trakcie maszynowego przepisywania tekstu (np. na maszynie do pisania lub klawiaturze komputera), a niegdyś (w czasach zecerstwa) także błąd składu. Do literówek zaliczamy tylko czysto mechaniczne błędy typu: pominięcie znaku, powtórzenie, wstawienie niewłaściwego, wstawienie wielkiej litery zamiast małej itp.
Jedną z odmian literówek jest błąd, który doczekał się nawet swojej nazwy gwarowej - tzw. czeski błąd.
Do literówek nie zaliczamy błędów powstałych w wyniku niewiedzy osoby piszącej lub przepisującej.
Dziękować nie trzeba ;)

Komentarz był edytowany przez autora: 16.10.2013 08:47

00

ares1 ~ares1 (Gość)16.10.2013 08:50

"Zanzi" napisał(a):
Ja Ci wytłumaczę, bo sam bidoku nie dasz rady dojść do jakiegokolwiek wniosku ;) Widzisz, nastąpiła w słowie "niemi" literówka, bo tak naprawdę to powinno być "nimi". Wtedy zdanie brzmi "okazali się nimi (czyli tymi rabusiami)28- i 63-letni sulejowianie".

Myśle że Luca ma w tym temacie swoje odmienne zdanie :)))

00

...... ~...... (Gość)16.10.2013 12:28

wiadomo rozboju sie nie pochwala ale darujcie sobie te komentarze..

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat