Kaśka z SM.nie stosuje przekazu dezinformacji. Nie biegam po Urzędzie, czy Starostwie, bądź Przychodniach w celu ustalenia ile mają pacjentów, jakie mają potrzeby pacjenci, bo to nie jest moim zadaniem. Te potrzeby zna doskonale Prezydent i Starosta wypełniając ustawę o samorządzie, w której jest zapewnienie ochrony zdrowia mieszkańcom.
Obserwuję to forum z lekkim politowaniem. Z większości wpisów, zwłaszcza mieszkańców, wynika, że wszystko bardzo dobrze wiedzą. Kto, z kim, dlaczego, po co, za ile? Jakimś nadludzkim instynktem wyczuwają intencje forumowiczów, którzy ośmielają się mieć inne zdanie. Nie wiedzą tylko jednego - gdzie są w Piotrkowie inne przychodnie lekarskie z umową z NFZ! Może za dużo czasu zajmuje Im zdobywanie tej innej wiedzy? A może coś Im nie pozwala przyswoić topografii, niewielkiego skądinąd miasta i boją się, że nie trafią do domu po wizycie w odległej o kilometr poradni.
A Staroście Powiatowemu doradzałbym, aby ogłosił, że budynek na Dmowskiego planuje przeznaczyć na kaplicę, z perspektywą budowy kościoła. Po dwóch tygodniach niech ogłosi, że jednak zostaje tam przychodnia. Gwarantuję - ludzie sami tę przychodnię wyprowadzą, choćby na bruk. Wówczas należy budynek szybciutko zwrócić miastu. Dla Chojniaka jeden kościół więcej, to miód na serce.
Kaśka SM. tu nie ma znaczenia, czy pacjent jest z miasta, czy z powiatu...liczy się człowiek, zdrowie a w tych sprawach polityka powinna pójść na bok
Kaśka SM. W mojej wypowiedzi nie ma nienawiści. To tylko moje zdanie. To jest forum każdy ma prawo do swojej wypowiedzi. Wolność słowa. Tu jest problem przychodni, który trzeba rozwiązać, a nie wdawać się w polityczne gry.
GiGi odpowiedziałeś tylko na jedno z moich pytań. A zadalam trzy. Stosujesz metode "informacji nie kompletnej". To metoda w "nowoczesnym marketingu". Mówi się tylko to co pasuje mi oraz to co chce usłyszeć rozmówca/oponent/klient. Taką samą metodę zastosowali wypowiadajacy się wczoraj w tvp info. Mówiono o przeniesieniu a nie likwidacji przychodni do budynku oddalonego o 2km ale nie wszystkie poradnie tylk jedną. A reszta na drugi koniec miasta na osiedle Wyzwolenia to jakieś kilka km dalej.
Jednym słowem Starosto/Vicestarosto/Sekretarzu/PSL będę pamiętał o Was.
A prawda jest taka że społeczeństwo powinno wziąść za pysk prezydenta i starostę usiąść do stołu i rozmawiać. Żeby znaleźć rozwiązanie. Polityka nie może być ważniejsza od pacjenta!!!!
Kaśka z SM. Nic nie otrzymałem nic. Jest to moja ocena całej sytuacji po obejrzeniu programu i portali internetowych. Plus do tego dostępnych informacji.
GiGi co Ci starostwo obiecało za pisanie takich rzeczy? Przypominam że Starostwo przejmując na siebie ciężar prowadzenia (wtedy) Szpitala Rejonowego ma w obowiązku prowadzenie szpitala oraz przychodni na terenie miasta oraz w powiecie piotrkowskim. Po co tyle nienawiści w Twoich wypowiedziach do przychodni zlokalizowanych w mieście? Czy uważasz że pacjenci z powiatu nie korzystali/korzystają ze specjalistyki przych nr 5 - ul Dmowskiego? Często korzystam z neurologii i rehabilitacji w tej przychodni. Sotykam tam wiele osób "przyjezdnych". Mało tego nawet parę razy zamieniałam się na godziny żeby Pani z Woli mogła zdążyć na busa po zabiegach. Jesteś osobą która sieje nienawiść i jakieś takie nowoczesne podejście, że to co z lat 80,90tych to zło. Najlepiej żeby zamknąć wszystko tu w mieście a wydać publiczne pieniądze na gminne ośrodki zdrowia.
Panie starosto zatrudnił Pan najlepszegp znawce od wszystkiego ( nic ni potrafie tylko piane bić )
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!