metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
``obserwator ~``obserwator (Gość)23.12.2009 21:43

W tej kadencji Rady Miasta jest to już druga próba uchylenia uchwały z 19. XII 2004r. (o zmianie planu zagospodarowania przestrzennego tych terenów na tereny zielone ogólnodostępne).
Pierwsza próba - na początku kadencji Rady Miasta na wniosek gr. Radnych tzw. (trzymających władzę) tj. "Prawica Razem" , "RIG" i "PIS". Próbę tą zablokowali mieszkańcy którzy przyszli na Sesję Rady.
Druga próba uchylenia Uchwały dnia 23 bm. na wniosek Prezydenta Miasta.
Rada Miasta uchwala prawo (Uchwały), a Prezydent ma je wykonywac! - co? lub kto? stoi na przeszkodzie by Uchwała z 2004r. podjęta na wniosek mieszkańców nie była wykonana do dnia dzisiejszego! - gdzie jest Komisja Rewizyjna i Wojewoda który kontroluje te sprawy.
http://lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/503834.html

00

BLEKI BLEKIranga23.12.2009 22:40

Witam ponownie. Widzę, że potrzeba nam więcej terenów zielonych. Tylko nie widzę potrzeby takich jak Piotrkowianin napisał jak był na miejscu D.h.Millenium - tam nic takiego ładnego nie było. Myślę, że powinniśmy się zastanowić nad wytyczeniem w PT nowego parku. Może tereny nad "rzeką" Strawą byłyby odpwiednie. Drzewa miałyby naturlne zasilanie w wodę... przenieśmy sie z tym na Forum ePiotrków.Hm?

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga23.12.2009 23:10

"obserwator" napisał(a):
gdzie jest Komisja Rewizyjna i Wojewoda który kontroluje te sprawy.

Odpowiem cytatem z kabaretu Ani Mru Mru:
"Dobre pytanie, też tego nie wiemy..."
Zatrważające, że służby Wojewody Łódzkiego nie reagują na tak jawne łamanie przez UM obowiązującego prawa, a konkretnie Ustawy Prawo o ruchu drogowym - chodzi o pobieranie opłat za parkowanie w płatnej strefie od kierowców samochodów zaparkowanych z naruszeniem przepisów ww. ustawy.
I to ma być państwo prawa...

Komentarz był edytowany przez autora: 23.12.2009 23:12

00

zet ~zet (Gość)24.12.2009 10:27

A ja wam wszystkim zycze dzisiaj wesołych świąt :) do zobaczonka na forum od poniedziałku :)

00

hej ~hej (Gość)25.12.2009 09:32

Do bbb, super pomysł z tym jeziorkiem i czaplą dziwaczką. Lepiej z taką poflirtować nad osiedlowym jesiorkiem niż walić łbem o betonowe murki. Idea zrównoważonego rozwoju miasta Piotrkowa jest jakoś dziwnie realizowana przez nasz pożal się Boże samorząd. Tajemnicą Poliszynela jest to kto chce wyrwać ten teren i zarobić na handelku. Cóż czas na zbieranie kasy na wybory.

00

mieszk ~mieszk (Gość)25.12.2009 17:08

Martwa uchwała i brzydko wisi - ale czad.

00

tola ~tola (Gość)26.12.2009 16:56

Nie wiem kto chce zrobić na tym bizens, ale widzę że radni PO ośmieszają się coraz bardziej. Lasek w centrum miasta w XXI wieku hahahahahaha
Nie głosowałem na Chojniaka, ale te 3 lata mnie przekonały do niego. Ma przeciwko sobie kilku zawistników ale daje radę. Brawo.

00

dobromir ~dobromir (Gość)26.12.2009 20:20

Proponuję zlikwidować ogródek przed prywatnym domem prezydenta Piotrkowa i postawić tam przed oknami budki z lodami. Interes powinien się kręcić bo chodnik dochodzi tam już z obydwu stron.

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga28.12.2009 09:18

Lojalna tola: Chyba masz beton zamiast mózgu. ;)
Na szczęście w tym mieście są jeszcze mieszkańcy, którzy nie pozwolą zabetonować ostatniego kawałka zieleni.

00

głos rozpaczy ~głos rozpaczy (Gość)28.12.2009 13:53

Jaki beton !!!!!Zachowajmy resztki zieleni w mieście !!!!!!

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat