Jestem katolikiem, ale uwazam że tę sprawę można było załatwić polubownie - bez policji, mediów i blaskow fleszy.Czy to była obraża uczuć religijnych, czy głupi wybryk,niech każdy odpowie sobie zgodnie z własnym sumieniem. Jestem katolikiem, ale z niepokojem patrzę na sztucznie podsycany konflikt ideologiczny w naszym kraju. Może warto, aby każda ze stron zrobiła krok w tył. Katolicy, ateisci, zwolennicy lgbt... Wszyscy jesteśmy ludźmi, słońce świeci dla każdego z nas tak samo... chyba można się dogadać.
Jest paragraf mówiący o obrazie uczuć religijnych - możesz być niewierzący i traktować hostie jako opłatek - dla ludzi wierzących jest to Ciało Chrystusa- a więc zgodnie z prawem nastąpiło naruszenie prawa i każdy obywatel ma obowiązek zatrzymać tego kto prawo to łamie i wezwać policję - wszystko w temacie. Wymagasz szacunku zacznij okazywać go innym więc teksty o wafelkach opłatkach schowajcie sobie dla siebie. Wzywanie młodzieży do profanowania Eucharystii też jest łamaniem prawa do Bezdomnego!!
Wezwali policję a mogli ukamienować, spalić na stosie albo zamurować żywcem w piwnicy oczywiście wszystko to w imię ojca i syna i ducha świętego.
A TVN wyczuł już pożywkę i był reportaż.
Dla mnie wszyscy zrobili źle ale oczywiście lewactwo twierdzi coś innego, a za parę tygodni będą Nam życzyć Wesołych Świąt, hipokryci...
przyszła bezdomna pani i poprosiła o pomoc. Jaką pomoc otrzymała? Wezwanie Straży Miejskiej na interwencję. Ot miłosierdzie boże...
A ja zawiadamiam że nie odprowadają żadnych podatków od darowizny wiernych
Dopiero w roku 2005 w komunikacie z 331. zebrania plenarnego Konferencji Episkopatu Polski (opublikowanym 9 marca) sprawa postawiona została jasno: „Biskupi zgromadzeni na zebraniu plenarnym jednogłośnie przyjęli, że w Polsce Komunii św. udziela się przez podanie Hostii wprost do ust. Jeżeli jednak ktoś poprosi, gestem wyciągniętej dłoni, o Komunię św. na rękę, należy mu jej w taki sposób udzielić”. Od tego czasu nie nastąpiły w Kościele katolickim w Polsce żadne zmiany norm dotyczących udzielania Komunii św. „na rękę” lub „do ust”.
Do ~ciemnota+ (Gość) przykro to powiedzieć ale nie umiesz czytać ze zrozumieniem krótkiego tekstu - nie napisałem o profanacji Hostii a o obrazie uczuć religijnych!!!!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!