A kto posprząta tam bu.. panujący piją tam młodzi i starsi może warto coś zrobić z tym terenem przyległy róg to wysypisko śmieć a strach tam przechodzić wieczorem ale miasto sprząta tam gdzie widać :(
Niestety jest wiele takich, zapomnianych przez władze miasta, miejsc, które rządzą się wówczas swoimi prawami. A co do wysypiska, z doświadczenia wiem, że urzędnicy wolą, żeby okoliczni mieszkańcy na własny koszt je usuwali i oczyszczali teren ;)
nigdy nie byłam w tamtej okolicy,a le dzikie wysypiska śmieci można zgłaszać straży miejskiej. Straż wtedy karze właściciela posesji mandatem i nakazuje posprzątanie terenu. Już kilka razy zgłaszałam takie śmietniki i były sprzątane w ciągu tygodnia. Nie ma co się szczypać - jak wiecie gdzie to jest to jeden telefon na straż miejską, albo lepiej np. pismo lub e-mail i miasto będzie musiało posprzątać.
Rzecz ma się inaczej, jeśli właścicielem terenu jest miasto ;)
nieprawda, bo nawet w jednym przypadku posprzątano działkę należącą do miasta. Wystarczyło pismo do straży miejskiej.
chyba sie pomylili
-Tam zapalił się kontener na śmieci .Sam się wziął i zapalił .Kto tu jest DEBILEM?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!