Wiem, że Józef miał brata Mariana. O Kaziku pierwsze słyszę. Ale na kato-imprezę z udziałem tego pana wybieram się. Do zobaczenia
To ksiądz nielubiany przez wolaków- ja go podziwiam za jego powiedzenie które przeszło do kanonu logiki i intelektu , dla plebsu jest to bardzo ważne bo ciągle sprzeczają się o tzw PRAWDĘ-Rację, ciekawe ilu z ludu wie o czym kaman ! najciekawsze jest ten cytat tekstu który dla wolaków jest za trudny intelektualnie "Potrafił ciekawie i prostym językiem mówić o spawach ważnych, potrafił też słuchać i prowadzić dialog z osobami o odmiennych poglądach, każdym słowem i gestem okazując im zainteresowanie i szacunek, jak na człowieka dialogu przystało. Mówił o wolności, która jest „trudnym darem” i nie jest łatwo ani z niej odpowiedzialnie i dobrze korzystać, ani zaakceptować fakt, że wolność oznacza prawo wyboru oraz różnorodność i odmienność, również poglądów. Mówił o potrzebie zaufania do innych i życzliwości, „która rodzi życzliwość”, o różnych drogach dochodzenia do prawdy i prawie do szukania własnej drogi"
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!