Nie ma czegoś takiego jak osiedlowe rady miasta, panie Wiernicki!!! natomiast są Rady Osiedla, czyli najniższy szczebel samorządu terytorialnego, który przewiduje ustawa o samorządzie gminnym.
Juliusz podobno podwyzka opłat za śmieci sie szykuje???
Znów Trepkuf Tryb bedzie na czele najdrozszych oplat za wywoz nieczystosci w Polsce.
Bierz sie za robote czlowieku!!!
Większość nie robiła nic. Brak kreatywności aż bije po oczach. Rzucanie dzieciom piłek, rozdawanie chrupek, umawianie się ze znajomymi z bloku, żeby zagłosowali. Jak nie potrafisz, nie pchaj się na afisz. Jak zapomnisz o swoim interesie, stworzysz coś dla innych. Powodzenia!
Brawo dla tych co pracują społecznie. Poświęcają swój czas za darmo.
A co to za ludzie są na tych zdjęciach? Nikogo nie znam jak żyję. Robić lans z ludźmi którzy na papierze są tylko w Radzie Osiedla, to słabiutkie Panie Prezydencie. Na moim osiedlu rada to 100 % fikcja.
Ja na moją radę nie narzekam. Dużo robią. Tylko trzeba się trochę tym interesować.
Dobrze jak znajdzie się ktoś bezinteresownie aktywny, komu w duszy gra Taki przysłowiowy chłopak z gitarą. Częściej jednak jest to osoba z pomysłem na siebie. Komuś coś obieca, zapisze się do partii i już celebryta wisi na plakatach. Myśli, kombinuje: AGITACJĘ PRZEDWYBORCZĄ CZAS ZACZAĆ. Wybierajcie z głową.
Praca dla osiedla nie dotyczy tylko jednej ulicy i wąskiego grona znajomych królika. Nie dotyczy też dzieci własnych i ich kolegów. Może czas na wizję, ankietę, poprawę komfortu życia ludzi starych, niepełnosprawnych, z talentami. Kto się boi ludzi, ten energii sąsiedzkiej nie obudzi.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!