Ale bełkot. O półtora tysiąca mniej zarejestrowanych??? Bo dwa i pół tysiąca wyemigrowało, a są i tacy którym rzuca się kłody pod nogi aby nie mogli się zarejestrować.
Wróciłem do PT z emigracji... Nie mogłem się nawet zarejestrować w UP.
A CHCIAŁEM SIĘ TYLKO [b]ZAREJESTROWAĆ!!![b]
Trzy lata toczenia sie po równi pochyłej. Praca na czarno lub tymczasowa, lub za 7,5/h z "dodatkiem pod stołem" do 10 złociszy...
Co miałem robić? Wyjechałem ponownie.
(Właśnie otrzymałem pocztą informację od pracodawcy o kolejnej podwyżce.)
Mimo wszystko wróciłbym za połowę tego co obecnie zarabiam tutaj...
Ale niestety... W Polsce zarabiałem 15-20% tego co tutaj, gdzie jestem.
I taka jest prawda. Bezrobocie maleje, bo coraz mniej jest osób czekających na łaskę "przedsiębiorców" i godzących się na "co łaska".
A i zarejestrować się jako osoba bezrobotna jest się coraz trudniej, czego sam doświadczyłem.
Gratulacje dla UP. Pewnie P. Wrońska dostanie premie za działania nz rzecz zmniejszającego się bezrobocia.
Pozdrawiam.
I czym się podniecają? Tym że za granicę trzeba emigrować bo w tym rozgrabionym kraju młodzi żadnej perspektywy na życie nie mają?
Poziom opowiadania bajek przez p.Gawrońską jest najwyższych lotów.
Jedyny komentarz do tych głupot i wodolejstwa to:
Spadło bo wybory. Pewnie z urzędu miasta poszła niezła sumka na staże i wszystkich młodych co byli pod ręką wysłali na staż i tyle.
PUP nie jest od zalatwiania nikomu pracy tylko pośrednikiem :P
Spadło bezrobocie? Pewnie dlatego, że młodzi wyjeżdżają z miasta szukać alternatywy. Nie wspomnę już o tym w jaki sposób obecnie przeprowadza się rozmowy kwalifikacyjne i, że większość ogłoszeń po prostu sobie wisi , żeby pracodawca wiedział ile osób jest chętnych na dane stanowisko. Mam 25 lat znam 2 języki i nie widzę tu przyszłości bo jedyne co miasto oferuje to praca w magazynie.
ciekawe czy do statystyk spadającego bezrobocia wliczone są tez staże- przeciez dobrze złapać pracownika za darmo - utworzyć fikcyjne stanowisko a pieniążki lecą.
Spadła liczba bezrobotnych bo coraz to trudniej jest uzyskać status bezrobotnego no i wielu utraciło prawo do bycia zarejestrowanym jako bezrobotny. Poza tym wybory wkrótce to takie dane są potrzebne. A ilu młodych wykształconych wyjechało z Piotrkowa i okolic? Ma ktoś takie dane?
Został tylko pani Gawrońska która zamierza pracować do osiemdziesiątki. Już niewiele jej brakuje.
Więcej na: http://sklave.manifo.com/foto-szopka
Statystyki zawsze muszą ładnie wyglądać , szczególnie przed wyborami . Może Pani dyrektor PUP poda liczbę osób , którym PUP załatwił pracę . Ludzie z tego miasta wyjeżdżają za granicę i dlatego spada liczba osób bezrobotnych , a nie dlatego że znaleźli pracę . O tym już dzieci w przedszkolu wiedzą.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!