metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
czyja wina ~czyja wina (Gość)10.01.2025 14:25

I co? Nadal wina Chojniaka?

01

heniek ~heniek (Gość)10.01.2025 13:44

a ukraińskie dzieci urodzone w Piotrkowie ? Ktoś podał dane????/ Czy Polki myślą o rodzeniu dzieci w tych czasach? odp. nie. Czy Polacy myślą o zakładaniu rodziny? odp.nie Myślą jak tu przeżyć z marnej wypłaty.W PT brak miejsc pracy, brak mieszkan i perspektyw dla młodych 25 tatków, którzy uciekają do większych miast albo z Polski.....heniek pozdrawia

52

Lov ~Lov (Gość)09.01.2025 21:00

Czyli w naszym Piotrkowie idziemy w stronę zielonego ładu ekologię stawiamy na pierwszym miejscu bo jak patrzeć to człowiek przez swoje życie produkuje najwięcej odpadów i jest winny temu wszystkiemu czyli jak patrzeć na ekologię czyli zielonych to oni nie powinni mieć dzieci oraz ci co są za zielonym ladem

83

Dementi ~Dementi (Gość)09.01.2025 21:02

W Piotrkowie urodziło się 411 dzieci co nie oznacza że to mieszkańcy miasta. A dzieci piotrkowian rodzą się też w innych miejscach np. Łódź. Pozostała ilość do tych 753 aktów urodzeń zarejestrowanych przez USC to transkrypcje aktów z zagranicy.
Podobnie z aktami zgonów i ślubów . USC rejestruje zdarzenia które miały miejsce w Piotrkowie a ilość nowych i zmarłych piotrkowian w 2024 roku może podać referat ewidencji U M

31

Globertroter ~Globertroter (Gość)09.01.2025 19:56

Jeśli chodzi o woj łódzkie to za parę ładnych lat nie będzie śladu po takim miasteczkach jak Piotrków ,Bełchatów Tomaszów itd

73

Kloos ~Kloos (Gość)09.01.2025 19:34

To nie jest nowość jeśli chodzi o Piotrków,w naszym mieście jest bardzo dużo starszych osób emerytów itd jeśli chodzi o narodziny dzieci to nic dziwnego że w naszym mieście jest ich mało można zobaczyć co jest takiego w naszym mieście aby w nim zostać młodzież ucieka z tego miasta bo tu nie ma przyszłości te miasto stanęło w miejscu cofa się a nie idzie do przodu ale to. Ie tylko w naszym mieście tak jest bo każdy młody człowiek bardziej może myśli czy zakładać rodzinę składającej się z dzieci czy być tylko w parze bez dzieci na to składa się dużo praca mieszkanie swoje służba zdrowia i wiele więcej i nie ma co do ludzi mieć o to pretensje sytuacja do tego zmusza,tym bardziej że teraz nasza młodzież żyje mediami internetem a nie życiem

61

Ep ~Ep (Gość)09.01.2025 19:20

A po co robić dzieci? Żeby się męczyły w tym kraju/świecie?

94

Kierownik urzędu ~Kierownik urzędu (Gość)09.01.2025 15:32

Nie ma się co dziwić. Wystarczy przejść się po Piotrkowie i zobaczyć.

160

Biskup Piecyk ~Biskup Piecyk (Gość)09.01.2025 16:27

Fakt wyludniania się mniejszych ośrodków miejskich jest faktem w Europie zachodniej i środkowej. Większość usług czy przedsiębiorstwa koncentruje się tam gdzie są lotniska i infrastruktura. Małe miasta bez pomysłu, nie mają racji bytu. Czarne wieki jego ekscelencji Krzysztofa ch... oraz Nowa Era czarów Harrego Pottera nic nie poprawiły. Nie jest to obowiązkiem władzy, miejsca pracy czy edukacji tworzą miasta. W Piotrkowie nie zależy na tym nikomu, a ta tendencja będzie tylko narastać. Rozwiązania są na wyciągniecie reki.

122

nnn. ~nnn. (Gość)09.01.2025 15:33

Tak ,tak. Dobre czasy dla miasta Bełchatowa już minęły. Miałem "zaszczyt" pracować w tym mieście przez całą dekadę lat 90-tych / chociaż/ dojeżdżałem min. wraz z dużą grupą nauczycieli pracowało mi się tam całkiem fajnie. Ale cóż to minęło pewnie bez powrotnie. Chociaż trzeba przyznać ,że miasto obecnie wygląda całkiem przyzwoicie. Jeszcze jedno ciekawe spostrzeżenie. Paliwo a szczególnie ON na wszystkich objechanych przeze mnie stacjach /z ciekawości objechałem kilka/ a była to ostania niedziela tańszy o 45 do 50 groszy niż w Piotrkowie zwanym Trybunalskim. Olej napędowy średnio 5,92 zł a był i po 5,90 na litrze. Pokażcie mi stację w Piotrkowie z taka ceną. Przypadek czy....

170

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat