metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
JULA ~JULA (Gość)08.08.2017 20:30

Dziadostwo realizowane przez piotrkowską mafię

43

Pierre Dolevas ~Pierre Dolevas (Gość)10.08.2017 00:08

Nie wiem, jak się jeździ po "częściowo otwartej" ulicy, ale pamiętam, że jak kiedyś częściowo otworzyłem drzwi, to nie udało mi się przez nie przejść.
;)

30

Opser-vator ~Opser-vator (Gość)08.08.2017 23:04

Czy ktoś z UM może udzielić merytorycznej odpowiedzi na trzy proste pytania:
1. W jakim celu zrobiono wyspę zwalniającą z kostki betonowej z wysokimi progami na skrzyżowaniu ulic Spacerowej i Rolniczej?
2. Czy była przeprowadzona jakakolwiek analiza wpływu w/w wyspy z jej progami i zmniejszoną przyczepnością na bezpieczeństwo pojazdów poruszających się po łuku drogi, na którym w/w wyspa jest usytuowana?
3. Czy pomysłodawca w/w wyspy, projektant i UM będą ponosić konsekwencje wypadków drogowych, które z całą pewnością będą miały miejsce w tym miejscu, a będą spowodowane utratą przyczepności i "wybiciem w górę" pojazdów poruszających się po łuku drogi?
A czwarte pytanie poza konkursem dla Czytelników portalu: jakie ograniczenie prędkości ustawi w tym miejscu zarządca drogi (czyli UM), aby odpowiedzialność za wypadki zrzucić na kierujących, którzy przekroczą tę dozwoloną prędkość?
Ja obstawiam 30 km/h i znak STOP, mimo że trójkąt widoczności na tym skrzyżowaniu jest zachowany i znak STOP byłby tam tak samo zbędny jak na skrzyżowaniu ulic Słowackiego i POW.

100

Hmmm ~Hmmm (Gość)08.08.2017 20:48

Patrząc na mapę Piotrkowa widać, że będzie to alternatywa dla wojska polskiego (Łódzka-> Karolinowska -> Rolnicza ->Spacerowa ->Jerozolimska ->rondo sulejowskie). Do tej pory wszyscy omijali Spacerową z wiadomych powodów... teraz może być trochę inaczej.

90

Hmmm ~Hmmm (Gość)08.08.2017 19:54

A mnie się podoba to rondo :)

52

ares1 ~ares1 (Gość)08.08.2017 19:52

A co z rondem przy Dmowskiego??? Czy musi tam stanąć kościół aby powstało???

43

klemens ~klemens (Gość)08.08.2017 19:06

REKORD ŚWIATA w długości czasu remontu Spacerowej. Po co zrobione kolejne rondo przy minimalnym ruchu w tej okolicy. Dlaczego zlikwidowano parking przy budkach ze zniczami.Takie są efekty wyrzucania naszych pieniędzy, gdy decyzje podejmuję urzędas nie wychodzący zza biurka.

31

P51 ~P51 (Gość)08.08.2017 18:04

O przewlekłości prowadzonych prac świadczą porośnięte wybujałymi chwastami widoczne na załączonym zdjęciu trawniki... ;-). Dobrze,że ukwiecoko chociaż klomb na rondzie ;-)

60

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat