metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
politolog ~politolog (Gość)23.12.2024 11:29

Premier Donald Tusk powinien być NATYCHMIAST postawiony przed Trybunał Stanu, za bezprawne powołanie Dariusza Korneluka na stanowisko prokuratora krajowego, oraz za wprowadzenie w Polsce demokracji walczącej.
Art. 128. [Zamach na konstytucyjny organ RP]
§ 1. Kto, w celu usunięcia przemocą konstytucyjnego organu Rzeczypospolitej Polskiej, podejmuje działalność zmierzającą bezpośrednio do urzeczywistnienia tego celu,
podlega karze pozbawienia wolności od lat 3 do 20.

78

wierzący ~wierzący (Gość)3 dni temu, 22:53

Choć tyle żalu w nas i gniew uśpiony trwa,
przekażmy sobie znak pokoju, przekażmy sobie znak.

21

Siostra Konsoleta ~Siostra Konsoleta (Gość)24.12.2024 14:15

By pogodzić zarówno zwolenników jak i przeciwników tego pomysłu, rozwiązanie jest proste. Sklepy mogą być otwarte w niedzielę, ale pracodawca nie może zmuszać pracowników do pracy w ten dzień. 200% stawki tylko dla chętnych lub sam właściciel. Kto będzie chciał z rodziną, to proszę, a kto zarobić to też proszę.

12

abcde ~abcde (Gość)23.12.2024 21:32

Wszystkie niedziele powinny być handlowe...ale towar powinien być o np.10% droższy w te dni. Pieniądze z nadwyżki marżowej w znacznej części powinny iść dla pracowników. W takim przypadku sklepy by zarobiły, sprzedawcy by zarobili, a po kieszeni dostaliby ci, którzy w tygodniu nie mogą się ogarnąć z zakupami.

25

Zakaz ~Zakaz (Gość)23.12.2024 09:54

Zakaz handlu w niedziele został wprowadzony z przyczyn politycznych. PiS zrewanżowało się w ten sposób kościołowi za wsparcie w wyborach. Czy to kościołowi przysporzyło wiernych na niedzielnych mszach - nie wiem.
W każdym razie na pewno nie chodziło o los pracowników sklepów, których nikt o zdanie nie pytał. Wiem, że niektórzy chętnie brali niedziele, bo były za nią dwa dni do odbioru.
No, ale tacy właśnie są politycy - liczą się tylko ich gierki, a ludzi mają w du,,e.

95

RysiekEkonom ~RysiekEkonom (Gość)23.12.2024 08:47

Coś mi się wydaje że obecnej władzy nie interesuje co chcą Polacy ważniejsze są potrzebny Niemiec więc Rysiek od 6sciu króli tylko czeka by z uśmiechem otworzyć wszystkie niedzielę.

63

wojciech ~wojciech (Gość)23.12.2024 22:23

Nie wiem o co ta cała awantura. Trzeba pracować to się pracuje. Niedziele ? Ja pracuję w tym roku w pierwszy dzień świąt i nie robię z tego problemu.

32

go?ć_ania ~go?ć_ania (Gość)23.12.2024 07:56

Każda powinna być pracująca.Ja mam i tak zawsze wolne weekendy.

48

absolutnie ~absolutnie (Gość)23.12.2024 18:35

żadnej powtarzam, Ż A D N E J handlowej niedzieli

32

Dudue ~Dudue (Gość)23.12.2024 08:46

Uwielbiam, jak ktoś wypowiada się o wolności innych. Ja chcę pracować w niedzielę i pracuje. Jak ktoś inny chce to również nie widzę problemu. Najgorzej, jak Cię przegłosują i nie możesz pracować.

82

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat