Na słoneczku ryby padają po zimie ponieważ zbiornik jest, raz że bardzo płytki, dwa nie ma dopływu żadnej rzeki przez co woda jest nie natleniana. Opiekunem wody jest Miasto Piotrków Tryb, więc wszystkie pretensje powinny być kierowane do prezydenta miasta. A żeby nie wędkarze którzy przez te kilka dni przenosili ryby do zbiornika Bugaj dziś oglądalibyśmy znacznie drastyczniejsze zdjęcia.
A najlepsze jest w tym to ze te ryby poszły na duży bugaj tam gdzie zbiornik koła 12 a miastowe słoneczko przetrzepane i w lato będzie kicha a jak się będzie chciało połowic na dużym zbiorniku to kara 200zł bo to związku jest za to na słoneczku ludzie ci co łowią bez karty będą mieli bezrybie masakra
ale tak jest co roku i nikt nie moze sie tym zajac od czego sa zwiazki
Do "naryby"ryby na słoneczku były za pieniądze tych co karty oplacali przez lata i jestem za żeby wszystko przenieść na duży staw.chcesz wedkowac na dużym to oplac sobie kartę i masz po kłopocie.
Przyjdzie lato i familioki wezmą ręczniki i hop nad morze bugajskie.
Pan Piotr - kolo nr 12, nie jest dobrym przykładem jak dbać o takie zbiorniki jak bugaj...jego interesuje tylko promocja w mediach własnej osoby i sklepu na belzackiej.
Wędkarstwo taki piękny sport i hobby, a u nas jak to u nas tylko hajs się liczy, kartę zapłacić i to wszystko kiedy ich widać, ja regularnie jestem w sezonie na bugaju i od dobrych dwuch lat kontroli nie miałem, chociaż kartę mam, nie pamiętam żeby buugaj zarybili w ciągu ostatnich 10 lat, raz w roku zetna na odpierd...Się trzciny przy przegub i to wszstko, pozdrawiam pana prezesa koła nr12 ;)
Panowie wedkarze, szykujcie portfele. Już wkrótce zapłacicie sowicie za znaczki na 2017 rok, pewnie 190 - 200 złotych. Część z tych pieniędzy jak wszyscy wiemy przeznaczona jest na zarybianie hmmm.... szkoda tylko że nie zbiornika Bugaj czy kąpieliska Słoneczko. Zarybią natomiadt zalew i i inne rzeczki.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!