25 lat Piotrcovii w ekstraklasie, w drzwiach hali stoją trenerzy Tomczynski i Kazimierski, kierownik Laskowski patrzą jakich ich pasja jest kontynuowana....nikt ich nie zaprosił na trybuny dla VIP, tam siedzą jacys przypadkowi prezesi z kolesiami, smieszni radni z rodziną....bezcenne
Tej drużynie oprócz wielu zawirowań finansowych,potrzeba prawdziwego trenera.Takim na pewno nie jest pan Mijas.Niestety prawdziwy trener bez układów z zarządem nie jest tani.Czy stać Piotrcovię na prawdziwego trenera?Jeżeli nie,to będą pojawiali się tacy"trenerzy" jak pan Mijas lub pan Kamiński w Piotrkowianinie w zeszłym sezonie.
Jak ma być nowy lepszy trener jak brak jest kasy.Zarząd ma
wyprowadzić na prostą klub ,ale po co to pisanie na różnych
forach (teraz Sportowe Fakty),żaden związek piłki ręcznej nie pomoże.Potrzebny jest od zaraz sponsor związany z miastem(p.Witku M.,czekamy na powrót i zrobienie porządku w klubie)oraz pomoc miasta w poszukiwaniu sponsora.Odchodzą
po sezonie te najlepsze zawodniczki bo klub nie płaci a nikt
nowy(trener też) nie będzie chciał do Piotrkowa przyjść .
Kompletnie nie moja bajka i nie mam zamiaru zagłębiać się w temat od strony sportowej. Jednak mowa wciąż, że są potrzebni sponsorzy, że powinni wykładać pieniądze, że powinna robić to Roka Maćkowiaka, itp. Odpowiedzcie proszę drodzy internauci i kibice na jedno zasadnicze pytanie - "co będzie miał sponsor z tego, że zainwestuje w drużynę Piotrcovii"? Bo dziś w sporcie nie ma działalności charytatywnej, to nie Caritas czy Kocia Mama. Co taki sponsor zyska wspierając klub, wokół którego notorycznie jest zła atmosfera, którym rządzą niekompetentni działacze, w którym zawodniczki żrą się między sobą i to upubliczniają w sieci? Byli sponsorzy, były wyniki a klub np. rezygnował z udziału w europejskich pucharach! Więc skończcie już z tymi żądaniami powrotu Maćkowiaka, bo ja się mocno dziwię, dlaczego on włożył tyle kasy w ten klub.
Masz rację Doker.Finansowanie sportu w Polsce to jest jakaś kpina i dopóki nie będzie jasno powiedziane,co może uzyskać sponsor wykładając kasę na klub,to sytuacja polskich klubów będzie tragiczna.Sponsor ma tylko satysfakcję i jakąś tam reklamę własnej firmy.Gdyby nie pomoc miasta,to żaden klub by nie przeżył w Piotrkowie.
Lubi ten sport. Sam pogrywał w tej samej hali. Ma duszę społecznika. A swymi pieniędzmi nie tylko sport ratował. Ludzi też. Oczywiście, tak zwana "opinia" ma na jego temat krytyczne zdanie, ale fakty się liczą, a że nie są one powszechnie znane? Bo on pomaga, ale nie w świetle jupiterów.
rok temu bylem na wczasach, poznałem ludzi z Wa-wy, powiedziałem, ze jestem z Piotrkowa - oni spytali czy Montex to nasz wróg, bo masz też? --- Nawet w Warszawie znają PIOTRCOVIE!!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!