metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
broda ~broda (Gość)26.05.2015 07:00

Poprzedni okres był tańszy, a przy śmietnikach w miarę czysto. Teraz już druga podwyżka, śmieci ze śmietników przy blokowych wywożone są rzadziej, kontenery przepełnione. Teoretycznie powinniśmy płacić mniej. KTO KOGO OSZUKUJE? - prezydent nas, czy firmy śmieciowe prezydenta? Efekt tego taki, że bałagan coraz większy, a odpowiedzialnych jak zawsze brak.

151

sklave sklaveranga26.05.2015 08:30

Wzrosły koszty między innymi odbioru śmieci bo rząd dołożył kilka nowych podatków, opłat, akcyz czy jak to tam zwać. Dziwi mnie tylko jedno jaki związek mają podwyżki za odbiór śmieci z podwyżkami diet, wynagrodzeń samorządowców. Pani premier stwierdziła że obecne pensje w wysokości ponad 12 tys dla prezydenta miasta, wójta są zbyt niskie w porównaniu do wykonywanych zadań, odpowiedzialności i takie tam ględzenie. No i ci najlepsi specjaliści nie chcą pracować w samorządach. Śmieszne ale prawdziwe. Ci co sprawują władzę żyją w swoim świecie. Oto arogancja władzy. Bieńkowska drwi z milionów Polaków. 6 tys. zł. To jest niemożliwe, żeby ktoś za tyle pracował. A gdzie ta fabryka pakowania sałaty w Piotrkowie? Fakt jest już fabryka pakowania kapusty na Pasażu ale to chyba nie o tę fabrykę chodziło.
Więcej na http://sklave.manifo.com/wiadomosci-lokalne

122

sdad ~sdad (Gość)26.05.2015 07:26

no panie JAROS brawo!!!!!!!!!
ta gmina w końcu upadnie, bo tak żerować na mieszkańcach się nie da!!!!

141

z Wolborza ~z Wolborza (Gość)26.05.2015 12:10

Panie Jaros czy pan liczyć nie potrafi ?
Prawie każda rodzina zapłaci po dwa razy więcej, to kpina z mieszkańców i wielka pana pazerność.
Obiecywał pan kokosy a teraz same podwyżki.

121

>>> ~>>> (Gość)26.05.2015 13:40

Oto poznaliście prawdziwe oblicze pana Jarosa.
Płaczcie i płaćcie.

51

Marek Marecki Polska ~Marek Marecki Polska (Gość)26.05.2015 14:14

Ten tez zachowuje się jak Komorowski ,...duzo obiecuje a pozniej jest jak zawsze ;;;

30

Wolborzanin ~Wolborzanin (Gość)26.05.2015 14:36

Panie Jaros
Proszę nie podnosić podatków tylko zastanowić się dzlaczego w gminie Wolbórz (z przewagą gosopodarstw rolnych) jest tak duża ilość odpadów bio. Jest to zastanawiające ? gdzie jest kontrola? a może nie moje pieniądze to mam to gdzieś....?

40

?? ~?? (Gość)26.05.2015 17:31

To w moim przypadku zapłacę 72zł za 2 kosze i worek PET-ów miesięcznie.Super.

60

szambelan -do sklave ~szambelan -do sklave (Gość)26.05.2015 21:14

Sklave- Jaros to Twoja rodzina czy co? Oczy przecieram ze zdumienia, szczękę muszę sobie trzymać, bo opada! Sklave broni burmistrza Wolborza! Za takie same stawki za śmieci wójta z Moszczenicy odsądzał od czci i wiary. To się chyba nazywa schizofrenia!

40

gośc 21 ~gośc 21 (Gość)26.05.2015 08:22

Burmistr Wolborza chyba na głowe upadł bo 8 zł od osoby to kpina jakś i na to zgody nie będzie albo na taczce wyjedzie z urzędu bo ja płacic tyle nie zamierzam gdyz poza szkłem i petami śmieći nie mam a to firma sprzatajaca sprzedaje i zarabia na tym dodatkowo .Ja mam kosz 1 na 4 miesiace więc płacic tyle nie mam zamiaru

150

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat