dawno , dawno temu były czyny społeczne ,ale dziś coś takiego zaproponować to gorzej niż wywiesić flagę na 1- go maja , a jest wielu ludzi co by chętne popracowało na świeżym powietrzu ,porozmawiało ,wypiło by kielonka /z sąsiadką ,niż gnić w tych czterech ścianach.
mieszkam na AK i u nas na placu zabaw zlikwidowali piaskownice, posiali trawe i teraz pieski maja sie gdzie zalatwiac. dzieci nie maja sie gdzie bawic, a dodatkowo jesli juz wyjda przed blok przeszkadzaja sasiadom, ktorzy juz zapomnieli ze mieli dzieci i wnuki
Nie ma jak na wsi.Czysty piasek w piaskownicy,dzieci w ogródki nikomu nie przeszkadzają cisza spokój...
dwa razy w roku jest wymieniany piasek,a ile razy w roku sikają taam pieski?
kojarze zlikwidowany plac przy armii krajowej .mam nadzieje że dzieciaki będą tam non stop hałasować mimo jego braku a brudasy z psami tylko krążą po osiedlu .ostatnio jeden piesek sikał mi na koło a właścielka stoi obokc.gadam do małpy a ta patrzy się w niebo ,podchodze bliżej i mówie żeby się nie ruszała z miejsca bo dzwonie po miejską to poszła jak przeciąg ale jeszcze ja upoluje i klameczke w drzwiach wysmaruje :D zobaczymy jaka będzie reakcja :lol:
To niech się cieszą, że kosze mają chociaż, bo na os. Słowackiego nie ma takiego luksusu.
Ale fakt, że piasek wymienili, trawkę skosili ale cóż z tego jak poza huśtawkami i piaskownicą nie nie ma więcej, a ja dzieci wyjdą z piłką gumową na osiedle to dziadki krzyczą, że im drzewka niszczą ( co nie jest prawdą bo żadne nawet nie zostało uszkodzone, poza tym czemu ja w tym miejscu posadzili ???) i nawet na SM dzwonią.
A po nocnych zabawach młodzieży dzieci mają puszki i butelki do zabawy - ani dziadki po SM nie dzwonią, albo oni nie przyjeżdżają...
Popieram.
Czekam gdy tak zwany news interwencyjny będzie wyglądał tak:
Dostaliśmy wiadomość na kontakt@epiotrków.pl, że grupa rodziców zebrała się aby wspólnie uprzątnąć plac zabaw gdzie bawią się ich pociechy. Miasto gdy dowiedziało się o tym, że rodzice sami muszą o to zadbać aby ich dzieci nie bawiły się wśród pustych butelek po piwie postanowiły nałożyć karę na firmę sprzątającą, a pieniądze z kary przeznaczyć na odmalowanie placu zabaw.
Czekam na społeczeństwo obywatelskie.
http://naszpiotrkow.blogspot.com/
W tym mieście kasa jest tylko na nagrody dla pasożytów i na kler.
Ludzie ogarnijcie się!! co za beznadziejny temat! Zastanawiam się co by było, gdybyście znaleźli się na bezludnej wyspie? Do kogo narzekalibyście że woda za mokra a słońce za gorące?
Mieszkam na wsi mam dzieci i do głowy mi nigdy nie przyszło, żeby biegać do gminy, czy pisać do gazety że dzieci piaskownicy nie mają, że piesek nie ma gdzie się... załatwić, że ścieżki w parku zimą nie są czarne itp. Jak chcę dzieciom zapewnić rozrywke to nie oglądam się, żeby ktoś to za mnie zrobił tylko robię sam. Uprzedzając komentarze - też płacę podatki tak jak Wy!!
Bez urazy, ale Wy mieszkańcy miast jesteście bardzo problematyczni! Nie róbcie miastu łaski, że mnieszkacie w nim!
Ale jesteś ze wsi i nie płacisz 500 mieszkaniówce.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!