Przestańcie czepiać się Pana doradcy , doradził jak umiał. Natomiast jeśli ktoś bierz się za politykę i potrzebuje "doradców" to efekty są takie jak widać , a konsekwencje doradzania trzeba ponieść samemu.
oby to wszystko sie udało. Co bedzie jak firma JUKO sie przeliczyła i po roku okaże sie,że firma zbankrutowała i nie wywozi smieci. Z tego co słyszałem jest to umowa na okres dwuletni.Czy ktoś sprawdzał możliwości firmy JUKO do realizacji tak poważnego zakresu robót.Zeby sie nie okazało,że firma nie ma mocy przerobowych i wtedy co dalej? Z tego co słYszałem firma JUKO wygrała jeszcze przetargi w innych gminach za tak samo niskie ceny.Sznowni URZEDNICY sprawdżcie to wszystko, bo nie wiem,czy zdajecie sobie Państwo sprawe z powagi takiego zamówienia i tym samym zobowiazań Gminy w stosunku do mieszkańców- PRODUCENTÓW SMIECI.
No właśnie! Kryterium cenowe! Jego skutki mogliśmy obserwować przy okazji budowy autostrad.
No i komentarze się zaostrzyły - artykół zniknął ze strony.
Administratorowi gratulujemy czujności!
"Panie Prezydencie Miasta - zadanie wykonane"
Po co? Przed chwilą podjechało Juko - do jednej śmieciarki poszły pojemniki żółty i niebieski czyli papier i plastik. Czegoś tu nie rozumiem!
Ile to musiało czasu upłynąć, żeby się dowiedzieć, że ci urzędnicy produkują śmieci. I właśnie potknęli się o te śmieci dopiero teraz. Wniosek - za dużo urzędników mamy.
Urzędników nie przerastają od wieków kawa, herbata, ploty teraz internet i pragnienie jak najwyższych gaży....oraz udowadnianie wszem i wobec jaki to on jest zapracowany i niezbędny....
Tusk na odchodne zgotował nam ustawową gehennę.
Najważniejsze w tej ustawie jest to że każdy wie komu i ile ma zapłacić za odbiór śmieci.
Reszta jest najmniej istotna. Przecież śmieci mogą i pól roku leżeć.....
Ustawa Śmieciowa powinna zostać uchylona, ze względu na niezgodność z Konstytucją - wprowadza odpowiedzialność zbiorową jak w państwach totalitarnych.
Władza ciśnie nas ponad miarę a my z wdzięczności jak grzeczne kotki łasimy się do niej. Ledwo się urodzi jeszcze dobrze oczu nie otworzy a tu go od razu podatkiem śmieciowym po głowie ba zamknie je a jeszcze będą go podatkiem śmieciowym obarczali.
Według ewangelii pana Tuska.
Śmieciem się rodzisz, jako śmieć umierasz i w śmieć się obrócisz.
Tusk za europejskość sprzedał Polskę. Zanim co niektórzy zorientują się to Tusk, Rostowski i pozostała banda wylądują na intratnych stanowiskach w instytucjach międzynarodowych razem ze zagrabionymi majątkami.
Rozkradają Polskę wzdłuż i wszerz.
Mówią że nie myli się ten co nic nie robi.
Nie dotyczy to jednak Tuska.
Tajemnica bankowa zniesiona?
Projekt Ministerstwa Finansów, kierowanego przez Jacka Rostowskiego zakłada, że banki, fundusze ubezpieczeniowe i inne instytucje finansowe będą musiały przekazywać organom skarbowym wszystkie informacje o rachunkach klientów, dokonywanych wpłatach i wypłatach, a także kredytach i pożyczkach.
Film:
Tusk Donald , Zielona Wyspa, Tuskolandia......
http://sklave.manifo.com/galeria
Ja z powodu idiotycznej segregacji nie mam zamiaru przerabiać sobie mieszkania, bo to się de facto do tego ma sprowadzić. Na podłogę czy w kąt nie rzucę 6 worków, bo to śmieci, a nie wystrój wnętrza. Czy jeden kretyn z drugim idiotą pomyślał jak w przeciętniej wielkości mieszkaniu ma to zafunkcjonować? A może ma to nas właśnie zniechęcić do segregacji, tylko i wtedy nie wiem gdzie tu sens. Obawiam się tylko, że na początku wakacji, przy wysokich temperaturach w Piotrkowie może zacząć mocno cuchnąć...
Po co w takim razie przeprowadzane są konsultacje?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!