Myśląc łopatologicznie to powinno wyglądać tak. http://www54.zippyshare.com/v/57952273/file.html I co to za sztukateria co strzalka wskazuje ??
To, że kierowcy w mieście jeżdżą na pamięć to jedno ale jaki jest sens nadawać pierwszeństwo wyjazdowi z osiedla?
To że ten kawałek ulicy jest wybudowany w korytarzu planowanej obwodnicy nie znaczy, że tą obwodnicą jest. Magistrat jak chce to może to nazwać nawet autostradą co nie zmieni faktu, że ta autostrada będzie służyć wyjazdowi z osiedla.
Jeżeli ta ulica ma pierwszeństwo przed Słowaka to dlaczego Kostromska przenosząca kilkakrotnie większy ruch niż Al Concordii jest podporządkowana do Słowaka i nawet równorzędna do lokalnej Polnej?
Słowackiego powinna tam mieć pierwszeństwo w stosunku do Concordii aż do czasu gdy zostanie wybudowany odcinek obwodnicy co najmniej do Wojska Polskiego.
A za oznakowanie poziome to po prostu Nobel z inżynierii drogowej.
Proszę nie obrażać!
Ja tylko myślę jak wyjść z tej sytuacji. Nie neguję, że oznakowanie jest skandalicznie złe, ale znając tępotę i zatwardziałośc naszych władz, do upadłego będą bronić, że tak miało być. A jeździć jakoś trzeba. Na kursie uczyli mnie, że należy jeździć zawsze po prawym pasie chyba że nie ma takiej możliwości, wówczas jak najszybciej po zaistnieniu takiej możliwości na tenże zjechać. Tutaj jest taka właśnie sytuacja.
zapewne kratka kanalizacyjna.
no to jest mistrzostwo swiata nie??
A co to za "miszcz parkowania" widoczny po prawej za przystankiem w srebrnym folvo? :)
no takw lasnie powinno to wygadac a nie linia zatrzymania na srodku skrzyzowania.
Panowie i Panie sygnalizacja świetlna na tym skrzyżowaniu w momencie tej kolizji działała prawidłowo i kierowca tego forda jechał prawidłowo wjechał na skrzyżowanie na zielonym świetle sprawcą kolizji był kierowca opla mieszkaniec Bełchatowa i się biedactwo pogubił?a może w Bełchatowie mają inne przepisy (ruchu drogowego),pozdrawiam i radzę patrzeć na oznakowanie każdego skrzyżowania którym się poruszamy,dla bezpieczeństwa swojego i INNYCH.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!