To, że droga od Bernardynów do Sienkiewicza jest ślepa dowiadujemy się dopiero przejeżdżając rondo i wjeżdżając w Słowackiego a tam dopiero wszyscy wykręcają w poprzek ulicy. To jest dopiero jazda. Pewnie nikt nie pomyślał zarówno o bezpieczeństwie kierowców jak i pieszych. Polska to jednak dziki kraj.
Na Słowackiego nie ma żadnego ronda
W Piotrkowie odkąd pamiętam jest problem z dobrym oznakowaniem tymczasowej organizacji ruchu. Nie tak dawno gdy remontowano kawałek ulicy Sienkiewicza od Narutowicza do trasy W-Z, jakiś tęgi umysł na skrzyżowaniu Narutowicza / Częstochowska postawił znak "zakaz ruchu" co właściwie całkiem odcięło ulicę. Rozumiem, że było to tańsze rozwiązanie od umieszczenia tablicy o ślepej ulicy...
Nie tańsze - po prostu w MZDiK pracują przypadkowi ludzie, zupełnie nie mający pojęcia o dziedzinie, którą przyszło im się zajmować. Potem mamy takie kwiatki jak zapora z krawężników i trawnika na skrzyżowaniu ul. Polnej i Wojska Polskiego, utrudniająca zaopatrzenie sklepu powierzchnia wyłączona z ruchu, dodatkowo chroniona postawionymi niezgodnie z przepisami zaporami drogowymi, na ul. Próchnika 38, czy powodujące korki i zagrożenie ruchu powierzchnie wyłączone z ruchu: na ul. Kostromskiej przed skrzyżowaniem z ul. Wojska Polskiego (południowy wlot), na skrzyżowaniach al. Kopernika z al. 3 Maja i z ul. Sienkiewicza oraz al. Piłsudskiego z al. Armii Krajowej oraz al. gen. Sikorskiego z ul. Kostromską.
A na odnowienie po zimie (3.11.2010!) oznakowania poziomego na ul. Wojska Polskiego czy ul. Roosevelta oraz wykonanie oznakowania poziomego na pasie włączeniowym do marketu Piotr i Paweł pewnie zabrakło pieniędzy - wszak tyle farby zużyto na malowanie bezsensownych powierzchni wyłączonych z ruchu.
A gdzie wyczytałeś, że na Słowackiego jest jakieś rondo. Zacytuj ten fragment.
Jaja sobie robisz czy co?
Jak rozumiem, masz na myśli okrągłą wysepkę na pl. Kościuszki?
Ale gdzie na Boga napisałem, że na Słowackiego jest rondo?
Czy Wy nie umiecie czytać. To zarzucił mi harman. Ale ja nigdzie nie napisałem, że na Słowackiego jest rondo.
Gdyby to była prawda - na moich oczach około 11.30 mimo samochodów, zadowolona pani skręciła w prawo w zakaz w Toruńską i chodnikiem dojechała do "Europy".
Niestety na mrugające światła i klaksony pani nie reagowała.
A policjanta nima...
Obawiam się, że Ty nie potrafisz pisać tak żeby było jednoznacznie. Bo ile razy bym tego zdania nie czytał to zawsze wychodzi mi, że gdzieś na pl. Kościuszki jest rondo. Trzeba było jednoznacznie określić o jakie rondo Ci chodzi (przypuszczam, że o Sulejowskie) i nie byłoby problemu, bo ten skrót myślowy który zastosowałeś jest czytelny tylko dla Ciebie. Bo od jakiegokolwiek ronda do ul. Słowackiego jest są co najmniej dwa skrzyżowania, co za tym idzie nie można "przejechać ronda i wjechać w Słowackiego".
Ale jest kamera monitoringu na pl. Kościuszki. Pewnie jak zwykle nie nie zarejestrowała - albo była wyłączona, albo znowu akurat "patrzyła" w innym kierunku.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!