Mam zastrzeżenia jeśli chodzi o projekt.Przechodząc po opadach deszczu czy po roztopach ulica Wiślana zawsze jest zalana wodą i idąc z dziećmi czy samemu niejednokrotnie zostałem ochlapany przez samochody.Ponieważ jest to bardzo duże rozlewisko nie ma gdzie uciekać.Po drugiej stronie nie ma chodnika /dlaczego?/.Zapomniano i nie zrobiono żadnej kratki ściekowej mimo że było tam kopane.Mam zastrzeżenia co do rekultywacji placyku przy ul.Wiślanej i Śląskiej.Część ładnie zagrabiono,a na części zrobiono klepisko / o posianiu trawy już nie wspominam/..W trakcie prac składowano tam wydobytą z wykopów ziemię, póżniej stawiano tam swoje samochody i tak pozostawiono .Zapomniano również o uzupełnieniu wyrwanych przez ciężki sprzęt krawężników i uprzątnięciu śmieci i kawałków betonu z tego zielonego trawnika.Może któryś z urzędników w końcu to zobaczy,a nie siedzi cały czas za biurkiem.
remonty chyba robia po to zeby usprawnic ruch no a w tym przypadku zeby spowolnic-paranoja
Codziennie jeżdżę ta ulica , ale to co teraz zrobili z tą ulica to zgroza. Chodniki jak dla tłumów ludzi i po co to? Nie lepiej zrobić szerszą ulicę dla samochodów? Samochodów przybywa a ludzi spacerujących Śląską, raczej nie.
Kosmicznie taniej było postawić znak zakazu wyprzedzania. BARANY.
Oczywiści znak zakazu nie obowiązuje w soboty i niedziele wyobrazicie sobie co się będzie działo jak w niedziele postawią tam zaparkowane samochody przy kościele na ulicy.
Na tvnTurbo jest taki program "Absurdy drogowe". Ta ulica kwalifikuje się żeby znaleźć się w tym programie.
Komentarz Pana Bąkowicza też. Im węziej tym bezpieczniej. :))))
Ja to mam wrażenie, że w naszym Piotrkowskim urzędzie, co rano o 8 00 zbierają się najwyższe władzę i do godziny 10 00 rozważają kwestię: jak utrudni Piotrkowianom życie.
witam.Teraz chyba kolej na super rondo sulejowskie,ktore jest chyba najwiekszym gniotem drogowym w Piotrkowie.
Tą ulicą takie tłumy walą codziennie chodnikiem że zastanawiam się czy jeszcze nie poszerzyć chodnika o 1 metr a kierowcom dać znaki "pierwszeństwo dla nadjeżdżających z przeciwka" i "zakaz wjazdu na zwężony odcinek drogi" A wcześnie zapytałabym co na to Petru?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!