Czyżby Pan radny mylił przeziębienie, infekcje górnych dróg oddechowych z grypą? Panie radny/lekarzu, nie przystoi. Ile przypadków grypy było odnotowanych w Piotrkowie w ostatnim sezonie?
Ten pan też jest lekarzem, a mówi zadziwiająco inaczej:
[/cytat]Większość lekarzy twierdzi, że nie ma związku pomiędzy szczepieniami a autyzmem, ale sprawa sądowa z Włoch ponownie rozpaliła dyskusję na ten temat. Punktem zwrotnym stało się orzeczenie włoskiego sądu mówiące, że autyzm 9-letniego chłopca Valentina Bocca został spowodowany przez szczepionkę MMR, którą dostał w wieku 15 miesięcy. [cytat]
Źródło:
http://stopnop.pl/aktualnosci1/131-wlochy-wygrane-odszkodowanie-za-autyzm-poszczepienny
Panie doktorze, ten ruch, o którym Pan mówi, to nie jest ruch antyszczepionkowy, to jest sprzeciw przeciwko przymusowi szczepień, a to bardzo duża różnica.
Mówcie co chcecie moje dzieci zaszczepione również na pneumo rotawirusy ospę, rzadko chorują a biegunkowe wirusy przedszkolne b lekko i krótko przechodzą (a były przypadki hospitalizacji innych dzieci). Fakt, wykupiliśmy szczepienia 6 w 1 by dzieciaki nie były kłute 4 razy tylko raz i konserwantu mniej ale róbcie sobie jak chcecie tylko potem lament jak powikła się ospa czy inne dziadostwo...
OK, nie szczepcie, nie szczepcie! Za moment doprowadzicie do wybuchu różnych epidemii, jeżeli procent nieszczepionych sięgnie 5%. Średniowieczna ciemna maso!
No i jeszcze dopowiem, że lekarze w tym i Ja nie biorą żadnych łapówek od firm farmaceutycznych!
Ano, ludzie wolą wierzyć znachorom (np. "leczącym" raka wodą itp.), wróżkom, astrologom i różnym samozwańczym "fachowcom", zamiast lekarzom. Szczepionki, jak każde inne leki mogą w jednostkowych przypadkach spowodować objawy uboczne, ale generalnie są wielkim dobrodziejstwem i negowanie tej prawdy, to pośrednio negowanie medycyny! Ja się szczepię od wielu lat i nie choruję! Wcześniej, kiedy się nie szczepiłem, chorowałem co rok! Wolę wierzyć lekarzom, aniżeli różnym antyszczepionkowskim znachorom, którzy teraz mącą ludziom w głowach swoimi pseudoteoriami i robią dużo złego, bo może nawet wybuchnąć jakaś epidemia, a na grypę nie ma skutecznych leków, są tylko skuteczne szczepionki! Nie dawajmy sobie robić wody z mózgu, szczepmy siebie i swoje dzieci, dla swojego i ich dobra!
Lobby producentów leków jest bardzo silne. Dla lekarzy gadżety, wycieczki itp. Tylko przepisuj nasz lek......
A niech nie szczepią kij im w oko ! potem będą płakać i lamentować po śmierci dzieci, i gadać że zostali oszukani nikt im nie powiedział itd. Wprowadziłbym tylko odpowiedzialność finansową za leczenie, że jeśli nie zaszczepiłeś dziecka, a ono zachoruje na taką chorobę to płacisz pełne koszty leczenia
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!