Tylko wypadałoby postawić tabliczki: "Drodzy podróżni, tę drogę remontowała firma..."
A może w ramach "traktu wielu kultur" pan Chojniaczek ogłosi przetarg na remont ulicy Sikorskiego??
[/cytat]Tylko wypadałoby postawić tabliczki: "Drodzy podróżni, tę drogę remontowała firma..."[cytat]
jakakolwiek firma by tej ulicy nie remontowała rezultat bedzie taki sam. Ta ulica podobno była robiona na dożynki(czyt. szybko tanio byle wygladalo) , na Sikorskiego jest 4 w porywach do 6 cm asfaltu pod spodem piach zamias podbudowy z kamienia, wiec niemozna oczekiwac ze ta droge da sie "połatac", nalezalo by ja rozebrać i zrobic od podstaw ,dostosowując do aktualnych rzeczywistych obciążeń pojazdów. pozdrawiam
No to może w ogóle odpuśćmy sobie ulicę Sikorskiego? Zerwijmy asfalt, zróbmy zwykłą polną dróżkę - poprawi się stan bezpieczeństwa (szybko się nie będzie wtedy jeździć), nie będzie trzeba remontować... Same korzyści.
Proponuję zrobić zrzutkę, kupić jakiegoś starego "malucha", zapakować do środka Chojniaka i Żaka, i ich powozić (z maksymalną prędkością, jaką wyciągnie "maluch") przez cały dzień od autostrady mniej więcej do skrzyżowania Sienkiewicza z Piłsudskiego. Myślę, że od razu znajdą się te grube miliony na remont.
skoro my mamy dostosować się do warunków panujących na ulicach to niech radni dostosują się zarobkowo do sytuacji finansowej polski.
Ale za to w planie remontów ulic na 2011. jest ul. 18-go Stycznia za 900 000 zł Droga tylko dla betoniatek. Firma zaprzyjażniona z Pobożnym.
czytam te wypociny i macie racje ze miasto i prezydent nie realizuje swoich obowiązków jakim jest utrzymanie dróg w stanie umożliwiającym normalną jazdę nimi. Jak będę jechał wolno to i tak przy jeździe Sikorskiego kilka razy dziennie to po krótkim okresie i tak amorki mi padną lub inna część zawieszenia. I kto wtedy mi odda?
Wniosek jest jeden aby po zimie nie było dziur na drogach - WYBORY SAMORZĄDOWE POWINNY BYC NA WIOSNĘ :)
Bo teraz Prezydent ma nas gdzieś !
Asystent ważniejszy niż tam jakieś asfalty.
Na wiosnę ale każdego roku.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!