Skoro miasto nie jest właścicielem to dlaczego miasto ogłosiło przetarg na sprzedaż byłego kina Hawana.
A niedługo do kolekcji dołączy stara noclegownia która mieści się na ul. Belzackiej ,zabita dechami i jakiś kumpel radnego lub prezydenta kupi ja za przysłowiową złotówkę tylko jeszcze trochę trzeba poczekać jak bardziej elewacja zniszczeje.
I co w związku z tym? Skoro Straż Miejska może karać właścicieli prywatnych posesji za bałagan, to tym bardziej prezydent może i powinien napominać właścicieli tych ruder. Wszystkie 3 z podium leżą nie dalej niż 500 metrów od Urzędu Miasta. Niestety, prezydent po raz kolejny pokazuje, że mu to wszystko wisi jak kilo kitu u sufitu...
Właścicielem żadnej działki nie jest miasto. Sprawdzałem. Czy ktoś wie, czyje są te ruinki...?
Wypada podziękować portalowi za przeprowadzenie plebiscytu. Ale... Plebiscyt plebiscytem,ale smród wisi w powietrzu. Czy ktoś przewiduje jakieś działania w kierunku likwidacji takiego skandalicznego stanu? Władze miasta jak widać od lat są w tym temacie bezradne...
Czasy słusznie minione, czyli ustrój słusznie miniony, czyli w/w zakłady z automatu straciły na rentowności. Komu to przeszkadzało? Ano nikomu - po prostu przeminęło z wiatrem (czasu).
PS. Ale nie zmienia to faktu, że serce się kraje na widok zniszczonej i zdewastowanej przez tego "poetę biznesu" Europy, czy zapomniane przez wielu i przez wielu TYLKO wspominane Kino Hawana.
Prawdę mówiąc nie trzeba było tej "akcji" żeby przewidzieć która to budowla wygra. Ale może droga redakcjo przedstawcie chociaż "pierwszą dziesiątkę". Może ktoś się zawstydzi i...
Wiesz, mnie też wkurza ten budynek w tak marnym stanie. Ale powiem prawdę; ostatni raz byłem w "Europie" zdaje się w listopadzie 1997 roku, zresztą po dwu-trzyletniej przerwie. I wierz mi, już wtedy wydawało mi się to ruiną.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!