z tą pomocą mopsu bezdomnym w kwestii uzyskania mieszkania socjalnego osobom bez dachu nad głową to jest różnie same dane odnośnie takiej liczby osób w naszym mieście potrzebujących pomocy są uważam nierzetelne i zaniżone.Jest wiele osób w naszym mieście o statusie osoby bezdomnej które kątem mieszkają u znajomych rodziny obcych często zdanych na pomieszkiwanie z osobami uzależnionymi przemieszczają się szukając jakiegoś kąta dla siebie a często także dzieci które posiadają.Nie zawsze są to ludzie zdegenerowani uzależnieni wbrew powszechnej opinjni.Sama z córką która ma 9 lat od 3 lat jestem bezdomna mieszkam z konkubentem który nadurzywał alkoholu obecnie się leczy ale nigdy nie wiadomo co się wydarzy przeżyłam już przemoc domową itp..obecnie jestem na liście oczekujących na mieszkanie socjalne już 3 rok pisałam do róznych urzędów w naszym mieście o pomoc w przyspieszeniu uzyskania lokalu socjalnego byłam nawet na wizycie u pana wiceprezydenta miasta który podczas rozmowy oznajmił mi że na chwilę obecną ani on ani miasto nie jest mi wstanie pomóc zaproponował nastepujące rozwiązanie NOCLEGOWNIA dla mnie i mojej 9 letniej córki lub wynajecie czegoś na własną rękę czego nie mogę zrobić bo mam ograniczone środki i nie stac mnie na to i chyba nigdy nie będzie....Mam prośbę do ludzi sprawujących władzę w naszym miescie żeby zwrócili uwagę na prawdziwe problemy mieszkańcow i przy wydawaniu kolejnych milionów na takie nieprzemyślane inwestycje jak murki na starym mieście itp zainwestowali choćby w budowę mieszkań socjalnych by ci bezdomni mogli mieć swój kąt bo czasami te parę metrów kw. to może być dla kogoś być albo nie być.......
Sama tez jestem o statusie bezdomnej prawie 6 lat czrkam na liscie o przydzial mieszkania socjalnego i juz w nic nie wieze...... jak chcialam rozmawiac osobiscie z P.Prezydentemwyznaczono mi osobe wybrana przez Prezydeta i nic to nie wnioslo w moje zycie . Mieszkalam u znajomej pisalam chodzilam ze jest to osoba mloda i pewnie zechce ulozyc sobie zycie i co ulozyla sobie...... zadluzone mieszkanie wynajmuje ,mnie na bruk i fajnie a jak konkubet spral skorke to domnie uciekla a za tydzien powiedziala pani z MOPSU ze juz nie przebywam pod wskazanym adresem.Alkoholik to osoba chora i juz a bezdomny coz umyc raczki od klopotu JA WIEM JAK TO JEST!!!!!!
Pan Prezydent nie ma czasu dla zwykłych mieszkańców miasta.Gdybyś była księdzem to co innego :)))
dajci spokoj prezydentowi on nie moze nianczyc kazdego mieszkanca taki jest polski system:najszybciej dostac mieszkanie to isc siedziec!!!!!!!!
Fakt On jest od niańczenia kolgów na stanowiskach!
ares1 jaka praca taka placa!on nie mosi nianczyc ich oni dobrze sobie daja rade ale chyba nie jestes w tmacie! zyjesz fikcja lub pomowieniami-szkoda mi cie!!!!!!!!
Tak?To mnie oświeć!
Więc daruj sobie te wpisy.Pozdrawiam :)))
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!