metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Hahahahahaha ~Hahahahahaha (Gość)30.03.2023 23:28

Hahaha podniecacie się tym że szkoła będzie miała teraz niższy prestiż hahahha serio Akademia jest wyżej niż uniwersytet nawet jak jest filia?? Ale nadal jest to uniwerek a nie jakaś tam Akademia pana kleksa ...

113

nnn. ~nnn. (Gość)31.03.2023 06:17

No to już w Piotrkowie jakże Trybunalskim niczego więcej nie trzeba...chyba.

131

Ja123 ~Ja123 (Gość)31.03.2023 06:49

Tylko po co? Lokalny odpowiednik uczelni toruńskiej, tylko pod wezwaniem św.Antoniego brzozowego?

123

go?ć_gość ~go?ć_gość (Gość)31.03.2023 09:01

To ma być akademia? Proszę pojechać do Belgii tam to są akademie

62

politolog ~politolog (Gość)31.03.2023 09:38

Zobaczymy jakie będą "tego" efekty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

70

Hmmm ~Hmmm (Gość)31.03.2023 14:31

Boom na wyższe wykształcenie już minął, bo młodzi zauważyli, że sam dyplom niewiele daje. Teraz są dwa główne kierunki - albo prestiżowa uczelnia w dużym mieście, albo podjęcie pracy w konkretnym zawodzie, bez studiów. Sam kończyłem UJK, a później UŁ. Moje wynagrodzenie w obecnej firmie jest takie samo jak osób ze średnim wykształceniem. Czy jestem mądrzejszy po 5 latach studiów? Cóż... system nauczania trochę odbiega od współczesnych realiów i wymagań firm. Teoria teorią, a życie pisze własny scenariusz.

122

!!! ~!!! (Gość)31.03.2023 11:10

Żeby tylko nie nadali jej imienia JPII, Lecha Kaczyńskiego, albo coś w tym stylu..

77

Pytej ~Pytej (Gość)30.03.2023 21:39

Rektorem zostanie Macierewicz lub jakiś Misiewicz

125

go?ć_gość ~go?ć_gość (Gość)31.03.2023 20:26

Po niektórych wypowiedziach zamieszczonych tutaj wychodzi że nawet jakby to była Akademia to i tak intelektu nie przybędzie w tym mieście

50

grrt ~grrt (Gość)03.04.2023 11:54

nie ważne czy to będzie ujk czy akademia jeśli kierunki te same....gdyby otworzyli kierunki, których jest mało w Polsce, to wtedy przyciągnęliby ludzi z całego kraju. Jest duże zapotrzebowanie na kierunki medyczne (ewentualnie Łódź jest blisko) a uczelni mało. Totalną niszą jest weterynaria i kierunki powiązane- bardzo mało uczelni. Weterynaria i rolnictwo miałoby rację bytu ze względu na obszary rolnicze w powiecie i powiatach ościennych.

10

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat