Niektóre firmy ładnie na tym zarabiają, jeszcze tak ze sto razy, montować , demontować montować ....
Te kamery to jakas masakra czesto przejezdzam przez te skrzyzowania i to co sie tam dzieje przechodzi ludzkie pojecie a to wszyscy na raz stoja a to zielone dla kierowcy zapala sie razem z zielonym dla pieszego na skrecie w lewo a niby mialo byc bezkolizyjne, w godzinach szczytu te dwa skrzyzowania korkuja pol miasta tego co to wymyslil to powinni zamknac gdzie kiedys wczesniej byl korek w piotrkowie niegdzie ja sie dziwie ze nikt z rzadzacych tego nie zauwazyl
Te zegary to bardzo dobra sprawa bo jak widzę np 65 sek do zielonego to wyłączam silnik i oszczędzam a system start/stop też się sprawdza w nowszych autach
Faktycznie "przekształcono je w tzw. akomodacyjne, czyli wyposażone w kamery wideorejestracji. Dziś światła zmieniają się w zależności od natężenia ruchu". Wczoraj korek jak diabli, a na zielonym w kierunku żelaznej zdążyło przejechać po 5-6 samochodów... może z 7 sek. zielonego.. :(
Pamiętam czasy, kiedy milicja tępiła mandatami tych, co wbrew przepisom zakładali trzecie światło STOP w samochodach. Wtedy kodeks ich nie przewidywał - stąd konflikt na linii kierowcy-"władza". Życie napisało ciąg dalszy i dzisiaj chyba nikt nie wyobraża sobie by było inaczej. Mam nadzieję, że sekundniki staną się równie powszechne. Wg moich obserwacji sekundniki cywilizują ruch na światłach i dają zdecydowanie mniej okazji do wypisywania mandatów policji za przejazd na późnym żółtym lub czerwonym.
Możeby tak przejść się pieszo tu i tam a nie popędzać samochodem po jakieś pierdoly dostępne za zakrętem
Najpierw załoźyli potem zdjęli teraz zakładają ciekawy jestem kto na tym robi interes,prawdopodobnie bliscy rządzących,natomiast wiem za czyje pieniądze ,oczywiście nasze podatników....banda
Zacznijcie chodzić pieszo to i korków nie będzie i zdrowsi będziecie ... fizycznie i psychicznie ;)
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!