Niniejszym odszczekuję to,co niedawno napisałam,że bandzior dokona szczęśliwie swojego żywota gdzieś na kontynencie amerykańskim,a jednak!..
Jak dla mnie to ta cała jego niby " ucieczka" była zaplanowana od początku do końca. Gdyby był w Polsce musieliby go aresztować ( a on tego nie chce) a że jest za granicą to może wnioskować o list żelaznego ( odpowiadanie z wolnej stopy, na wolności). I tylko wtedy wróci! Już na samym początku przestępca ma swoje warunki!! Areszt w Dubaju pewnie na wyższym poziomie niż u Nas więc doskonale wiedział gdzie lepiej być złapanym. Nie uwierzę juz w żaden przypadek w tej sprawie... od początku wszystko tu było niejasne. Coś mi mówi, że będzie tak jak on chce a potem i tak się z tego wyplącze albo dostanie zawiasy. I nawet aresztu nie zobaczy.
Będzie proces pokazowy i dostanie ćwiartkę.Na pewno do sprawy nie wyjdzie nawet za kaucją 5milionów bo jest bardzo duże prawdopodobieństwo ,że ucieknie.Tak ,że lipa sprawa przy obecnych kolejkach w sądach to za jakieś 2-3 lata.A finał może za 4-5.
Typ wpadł tylko dlatego, że miał FAŁSZYWY paszport i to wzbudziło podejrzenia służb. Albo rodzinka mu załatwiła, albo jest tak mocno związany z miłościwie panującymi, że dostał go od władz osobiście. Zatrzymanie typa to nie zasługa polskich służb, ale czysty przypadek. Tak czy inaczej dosięgnie go sprawiedliwość, najprędzej ze strony współwięźniów. Rodzina powinna starać się o zmianę kwalifikacji na zabójstwo.
No to jak zostanie deportowany, to areszt ma praktycznie załatwiony. Listu żelaznego, mu nie dadzą, bo już go mają pod kluczem.
Urodził się w Niemczech to jakoś z automatu nie daje mu paszportu niemieckiego?
Nie mogę pojąć tego całego RODO i anonimowości dla przesteocow/zatrzymanych. W starych artykułach widnieje jeszcze nazwisko typa (bo był list gończy) a teraz tylko M.
Dziwne mamy to prawo, w którym chroni się przestępcow lepiej, niż normalnych obywateli.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!