przeprowadzanie roweru przez przejscie to martwy przepis i bardzo dobrze bo co za roznic czy ja przejade czy przeprowdze wazne zeby nie "wtargnac" na przejscie, tak samo mozna wbiec... martwy przepis.
Punku? Tu nie miejsce na temat o gatunkach muzycznych.
Ale co ma do tego nóż?!
Co do tego drugiego zdarzenia.
To czy na pewno kierowca nie ustąpił pierwszeństwa ?
Tam nie ma przejazdu dla rowerów tam jest tylko przejście dla pieszych. Zatem rowerzysta powinien przeprowadzić rower a nie na nim jechać. Niestety to bardzo częste przewinienie rowerzystów.
Takie pytanie nie dotyczące tematu bo mnie aż ciekawi:d
Czy taki duży problem stanowi rowerzyście zejście z niego i przeprowadzenie przez pasy? Bo wiesz mnie denerwuje jak jade samochodem stanie na czerwonym świetle ale jakoś stoje i czekam. Dlaczego rowerzystom zawsze jest źle?
W PT jest mało dróg rowerowych ale jak są to i tak rowerzyści zazwyczaj ich nie używają bo podobno krzywe przejścia etc.
godzina 14:10. rower nadal leży na jezdni, obok stoi seat i radiowóz. Czy nie można już tego usunąć z jezdni? czym jest podyktowana tak długa zwłoka?
Od kiedy to rowerzysta może przejeżdżać przez przejście dla pieszych i od kiedy ma na nim pierwszeństwo?!?! Niech szanowni redaktorzy odrobią podstawowe zaległości zanim zaczną pisać bzdury, które być może trafią do co niektórych, i będzie gadanie bo tak napisali...
Masz rację. Widać to na skrzyżowaniu koło Kauflandu. Gdzie musisz wybrać kontynuowanie jazdy po chodniku - a nóż nie nawinie się policjant służbista i nie wlepi mandatu lub jechać po ulicy i mieć nadzieję że zostaniesz rozjechany przez samochód.
Te ścieżki nie są dla rowerzystów, te ścieżki są dla statystyk.
Szkoda, że przy podczas dojazdu do skrzyżowania ów ścieżka się kończy, a za jazdę po chodniku są mandaty tak więc co miał ten biedny rowerzysta zrobić ?
Może niech najpierw zrobią takie ścieżki które od Punku A do Punku B poprowadzą rowerzystę bez konieczności zeskakiwania z roweru 50 razy i przeprowadzania roweru przez przejście/kawałek chodnika.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!