no tylko ze akurat w wypadku skrzyzowania sienkiewicza/ piłsudskiego NIE MA przejazdu dla rowerow a jedynie przejscie dla pieszych !!
na skrzyzowaniu sienkiewicza/piłsudskiego w miejscu w ktorym lezy rower nie ma sciezki idacej w tym kierunku w ktorym jets przejscie wiec rowerzysta nie powinien nim przejezdzac !!!
Polscy kierowcy kierują się naczelną zasadą, że rowerzyści (oraz piesi) po to są, żeby ich potrącać. Czynić kalekami lub zabijać.
Ano taki, ze jak rower prowadzisz to poruszasz sie wolniej i mam czas na reakcję. Nawet jak jade 20-30km/h to w miejscu nie zatrzymam się. Oki...dzisiaj jestem ciety na rowerzystów fakt - bo jeden z nich jechał środkiem drogi w olbrzymiastych słuchawkach na uszach i resztę uzytkowników drogi miał w bardzo głebokim powazaniu
tak trudno zejść z roweru? przeprowadzić go przez przejście dla pieszych?
Twoje stwierdzenie jest takie same ja te: a od kiedy to pierwszeństwo na pasach ma pieszy.
Kolego jest taki znak drogowy, okrągły, niebieskie tło i namalowany jest na nim biały rowerek. Z twojego pisania nie wynika, żebyś go znał i wiedział co on oznacza.
do "brd" a słyszałeś o wyznaczonych rowerowych przejściach dla rowerzystów na których rowerzysta zawsze ma pierwszeństwo? i nie musi przeprowadzać roweru tylko po nim przejeżdża? widzę że nie bardzo; jaka wiedza taki kierowca...
no i kto jest winny? może tak napiszecie, że zachowanie rowerzystów było niezgodne z prawem i należy przestrzegać innych przed takim zachowaniem.
Z notatki się dowiedziałem że kierowca opla nie ustąpił pierwszeństwa, a czy rowerzysta dał mu szanse ustąpić? Czy też wjechał na przejście dla pieszych do czego nie miał prawa!!
Oddział 7
Przecinanie się kierunków ruchu
Art. 26.
3. Kierującemu pojazdem zabrania się:
[...]
3) jazdy wzdłuż po chodniku lub przejściu dla pieszych.
A czy ty musisz wysiadać z samochodu, żeby przepchnąć go przez skrzyżowanie ? Sygnalizacja Jak na Skrzyżowaniu Al.3 Maja i Al.Kopernika, skrzyżowaniu ul.Kostromska z Al.Sikorskiego czy al.Concordii rozwiązuje wszystkie problemy. Po co zrobić coś od A do Z skoro można zrobić łącznik między ul.Belzacką, a Al.Sikorskiego albo parking przy topolowej. To samo przy rondzie sulejowskim. Ścieżka od Centrum do Ronda( ) taka luka i od ul.Sulejowskiej aż do samej ul.Miast Partnerskich. Niech się radni i zarząd dróg przejadą ścieżkami przez miasto, a zobaczą ile luk jest w ścieżkach.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!