Dlaczego policja i straż miejska widząc, nie interweniuje,kiedy latem piesi bez względu na wiek chodzą po ścieżkach rowerowych zmuszając rowerzystów do ustępowania?
Tu znajdziesz prawidłowe oznakowanie http://maps.targeo.pl/
http://maps.targeo.pl/ Fajna strona - tylko że te dane nie do końca aktualne np. Reja od dawna jest już połączona z Modrewskego.
Myślisz że jest bardziej wiarygodna niż mapy google ???
Następny, który z ul. Sulejowskiej chciał zrobić autostradę w mieście! Przecież to obecnie już nie jest droga krajowa, tylko gminna. A drogi gminne mają służyć mieszkańcom, a nie oszołomom, którzy w imię nie wiadomo czego chcą utrudnić mieszkańcom dojazd do swoich domów. Ścieżka przy ul. Sulejowskiej jest spartolona przez wielbiący samochody MZDiK, który chyba nie słyszał o zrównoważonym transporcie. Podobnie jak przy ul. Kostromskiej przy Lidlu - tam też na odcinku kilkudziesięciu metrów ścieżka jest dwukrotnie przerwana - ponoć dla bezpieczeństwa rowerzystów. Ciekawe, że w Tomaszowie Mazowieckim i w wielu innych miastach w Polsce są przejazdy dla rowerzystów (taki jak np. na ul. Kostromskiej przy Klonowej) i jakoś nie słyszałem o masowym rozjeżdżaniu tam rowerzystów przez samochody.
A co do map internetowych - i google i targeo można sobie w buty włożyć. ;) Na tej pierwszej brakuje np. istniejącego od ponad 10 lat połączenia ul. Modrzewskiego z Kostromską, a na odcinku między ul. Wojska Polskiego istnieją dwie ul. Łódzkie, w dodatku z tzw. starej Łódzkiej i Żabiej można wyjechać na ul. Wysoką i Hutniczą, co jeszcze długo nie będzie możliwe. Na tej drugiej Ikea w Jarostach dalej jest w granicach miasta, ul. Trybunalska jest źle nazwana, zachodnią obwodnicę przy ul. Dmowskiego bezsensownie połączono z ul. Energetyków, a wschodnia obwodnica została źle nazwana: ul. Podleśna, której śladem zresztą ją poprowadzono.
Poczekaj jak wybudują rondo, wtedy nie będziesz miał problemu.
Tu znajduje się najdokładniejsza mapa http://www.intermapa.pl/mapa.php?kod2=59_30349 a to z tego powodu, że na zgłoszone błędy z mojej strony - w ciągu 5 dni naniesiono odpowiednie poprawki. W przypadku wątpliwości i uwag firma artefaktstudio reaguje naprawdę szybko.
[cytat]
Byłem pół roku w Szwecji tam są ścieżki rowerowe , w Takim Sztokholmie aż się nie chce zsiadać z roweru. A w Piotrkowie wsiadam i nie zdaze wsiąść i już musze zejść hehe tragedia
Bo w Szwecji nie ma Marusińskich i innych Szczegielniaków, którzy likwidują zielone strzałki, bo stworzyli "bezkolizyjne lewoskręty"...
W Polsce to wogule są przepsy niedostosowane do Unii Europejskiej, istnieje paradoks jeśli chodzi o przpisy ruchu drogowego dla rowerzystów, przepisy polskie mijają się z pzrepisami Unijnymi a my pzrecież jesteśmy w Unii i je respektujemy, podobno poltycy chcą się wresczie za to wziąć
Haniu oni zawsze mają się brac za coś ale najlepiej wychodzi im branie czegoś.Ja tam w cuda nie wierzę
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!