Kiedyś ludzie mieli nie ogrodzone podwórka, psy i koty biegały i nikomu nie przyszło na myśl żeby łapać cudzą własność. Teraz ludzie bardzo często nie mogą znaleźć swoich zwierząt, a schroniska pełne psów i kotów niby to bezdomnych.
Adoptuje się dzieci nie zwierzęta. Czy powinno się nadawać imiona ludzkie zwierzętom? Pies zestresowany, lękliwy, czy to nie skutek łapania, obcego miejsca, kastracji? Dla takiego psa najlepszy dom z podwórkiem gdzie pies będzie czuł się bezpiecznie.
Adopcja zwierzęcia to taki sam obowiązek jak adopcja dziecka. Mamy to biedne zwierzę obdarzyć wielką troską. Zabezpieczyć jego dobrostan i czuwać nad jego potrzebami. Dlatego mamy pełny opis, w jakich warunkach piesek ma się znajdować, żeby czuć się bezpiecznie.
Ja bym go wzioł,tylko ze nie lubię sie z pewnym Mirkiem z bloku,a to imie psa będzie mi się z nim kojarzyło.
Dziękujemy i mamy nadzieję, że znajdzie się osoba, która będzie chciała adoptować naszą Mirkę.
Wymagania jak do dziecka, skóro tu są takie wymogi to ciekawe jakie są w budynkach. Moim zdaniem trochę za bardzo boimy się o inne gatunki zamiast zadbać o swój. Dla mnie czas powinien stanąć w 1999r i nie było by tych psich mam co mają psyna.. i wszech obecnych specjalistów od wszystkiego. ludzie oglupieli
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!