metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
bernardo antonio ~bernardo antonio (Gość)08.01.2011 12:07

czyli mamy nowe schronisko, w którym nagle tuż (miesiąc) po otwarciu okazało się, że brakuje miejsc, czy jak kto woli - nie owijając w bawełnę - już pęka w szwach;-)
Dobre... Pogratulować projektantowi, zleceniodawcy, całemu urzędniczemu nadzorowi i wielu, wielu innym...

00

bernardo antonio ~bernardo antonio (Gość)08.01.2011 12:22

Jeśli prawodawca wprowadziłby ograniczenia w używaniu fajerwerków w Sylwestra to byłaby to duża strata? Mam na myśli ograniczenia co do miejsca, np można byłoby hałasować tylko w miejscach wydzielonych. Druga propozycja to zakaz używania fajerwerków w innych terminach niż np. Sylwester (bo w mojej okolicy hałasowanie rozpoczyna się w Boże Narodzenie) i jest to na pewno uciążliwe. W niektórych krajach europejskich (będących chyba na wyższym poziomie cywilizacyjnym niż nasz kraj) takie przepisy zdaje się obowiązują.
A jak kogoś rozpiera i koniecznie ma ochotę na wrażenia to niech sobie we własnym domu na głowie odpala fajerwerki lub petardy - wrażenia niezapomniane - innym przynajmniej (poza rodziną - o ile się na to zgodzi) nie będzie przeszkadzał.

00

miastowy ~miastowy (Gość)08.01.2011 13:03

http://www.epiotrkow.pl/ogloszenia/ogloszenie,3100

00

bernardo antonio ~bernardo antonio (Gość)08.01.2011 13:37

Zdaje się "dotknęło" mnie to, co podejrzewała poniekąd we wcześniejszym komentarzu ~Ela - tzn. nie otrzymałem łaski od moderatora i nie zamieszczono moich komentarzy.
Pozdrawiam Wszechmogących Moderatorów!

00

bernardo antonio ~bernardo antonio (Gość)08.01.2011 14:43

"bernardo-antonio" napisał(a):
~bernardo antonio (Gość)
57 minut temu, 13:37
Zdaje się "dotknęło" mnie to, co podejrzewała poniekąd we wcześniejszym komentarzu ~Ela - tzn. nie otrzymałem łaski od moderatora i nie zamieszczono moich komentarzy.
Pozdrawiam Wszechmogących Moderatorów!

tylko nie bardzo wiem co Moderatorowi było nie na rękę w moich dwóch poprzednich komentarzach? To, że w jednym krytykowałem cały łańcuszek osób, które miały wpływ na to, co i jak wybudowano przy ul. Podole? Czy może to, że postulowałem prawne ograniczenie używania petard i fajerwerków?
Bo z całą pewnością Wszechmogący zamieszcza lub nie zamieszcza komentarze w zależności od własnego widzimisię, niestety...
Chyba, że nieprawomyślne, niezgodne z linią reprezentowaną przez epiotrkow.pl były moje przemyślenia?
No cóż, czyżby epiotrkow.pl był tylko zwykłą tubą propagandową?
No cóż...

00

paula ~paula (Gość)09.01.2011 14:21

niektore osoby naprawdę nie moga mieć psów.Nie powinni kupowac ich,a potem w ogóle ich nie pilnować.Psy też zyja i nie są maskotkami.Większaść psów boi się fajerwerków,np.dzici sie boją ich tak samo psy.a póżniej właśnie uciekaja i trafiają do schronisk.

00

jestem z miasta ~jestem z miasta (Gość)09.01.2011 16:23

Brak miedzygminnego schroniska dla bezdomnych zwierząt jest odczuwalny. Dlaczego żaden z kandydatów na wójta lub burmistrza z ościennych miejscowości nie zadeklarował wybudowania na swoim terenie schroniska albo partycypowania w powstaniu międzygminnego. Piotrkowskie, bełchatowskie czy tomaszowskie nie pomieszczą zagubionych czy wyrzuconych psów i kotów ze wszystkich miejscowości w obrębie administracyjnym tych powiatów. A wyborcy gdzie byli podczas kampanii, dlaczego o top n ie pytali czy nalegali za poparcie?

00

Sabinka ~Sabinka (Gość)24.05.2011 21:09

Kocham wszystkie psiaki i mój również boi się wystrzałów.
Zawsze przynajmniej jedna osoba zostaje w domu na sylwestra z psiakiem.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat